Orbán Viktor: Több mint ezermilliárd jut az egyetemekre

A miniszterelnök felhívta arra Szabó Tímea figyelmét, hogy Soros György és Barack Obama is tartott már előadást a Fudan Egyetemen.

Magyar Nemzet
2021. 05. 31. 17:32
ORBÁN Viktor
A miniszterelnök emlékeztetett: Soros György és Barack Obama is tartott már előadást a Fudan Egyetemen. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Tímea Fudan Egyetem-beruházásáról kérdezte a miniszterelnököt az Országgyűlésben az azonnali kérdések órájában. A Párbeszéd képviselője szerint a kormányfő idehoz „egy senki által nem akart egyetemet, a Kínai Kommunista Párt egyetemét”. Szabó Tímea azt állította: 453 milliárd forint jut jövőre az egész felsőoktatásra, miközben a Fudan Egyetem projektjére 543 milliárd forintot fordítanak. – Mennyit kap azért, hogy kiárusítja a hazáját? – kérdezte a miniszterelnököt Szabó.

Orbán Viktor válaszában elmondta, ő még nem, de Soros György és Barack Obama már tartott előadást a Fudan Egyetemen,

ami már ma is itt van Magyarországon egy korábbi megállapodás értelmében.

A miniszterelnök emlékeztetett: Soros György és Barack Obama is tartott már előadást a Fudan Egyetemen
Fotó: MTI/Illyés Tibor

– Egyetemvárost építünk, amiben lesz minden, amit vállaltunk, lesz benne kollégium és oktatási épületek is – mondta a miniszterelnök, aki szerint a baloldal zagyvaságokat beszél, és csak ködszurkálás minden, amit állítanak, hiszen még konkrét tervek sincsenek a beruházáshoz.

Az igazság az, hogy több mint ezermilliárd forintot fordít majd a kormány az egyetemekre jövőre – tette hozzá a miniszterelnök.

Viszonválaszában Szabó Tímea azt mondta, a kormányfő adóssággal igázza le a hazáját. – Ön egy hazaáruló – mondta a miniszterelnöknek a képviselő, akit figyelmeztetett a levezető elnök a házszabály megszegéséért. A Párbeszéd képviselője arról is beszélt, hogy kínai kommunista kémek jönnek majd a Fudan Egyetemmel Magyarországra.

Orbán Viktor a reagálásában kifejtette, bármilyen külföldi egyetemmel kapcsolatban fel lehet tenni a nemzetbiztonsági kockázatra vonatkozó kérdést. Emlékeztetett: az amerikai titkosszolgálat például megfigyelte még Angela Merkelt is, ebben pedig a dán titkosszolgálat segítette az amerikaiakat.

A miniszterelnök közölte: Magyarországon jól szervezett szolgálatok működnek, amelyek képesek megvédeni a hazát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.