Rétvári Bence: Önök elvették, mi visszaadjuk a 13. havi nyugdíjat

Az államtitkár közölte: a közoktatásra, az egészségügyre és a szociális ellátásra is jóval több pénz jut, mint 2010 előtt.

Magyar Nemzet
2021. 05. 31. 15:04
RÉTVÁRI Bence
Rétvári Bence emlékeztetett, a baloldali miniszterelnökök mind milliárdosok voltak. Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nemcsak a vállalkozókat, hanem bennünket is megviselt a járvány – kezdte napirend előtti felszólalását Harangozó Tamás (MSZP). A szocialista politikus „cinikusnak, hazugnak és korruptnak” nevezte a kormányt. – Maga a miniszterelnök és a bérből élők között az a különbség, hogy az előbbi dönthet a keresetekről, a másik legfeljebb elszenvedheti – hangoztatta Harangozó Tamás, aki úgy vélte, a kormány „nem adott százszázalékos táppénzt, nem adott bértámogatást, nem biztosította a kontaktkutatást”. – Azt szeretném, ha Karácsony Gergelyben bíznának – zárta felszólalását a baloldali képviselő.

– Önök pontosan válságkezelésre hivatkozva vették el a 13. havi nyugdíjat, mi pedig pont hogy visszaadjuk

– válaszolta Rétvári Bence államtitkár, aki arról is beszélt, hogy a baloldal a válság idején mentőktől, rendőröktől és a többi közalkalmazotti dolgozóktól is elvették az egyhavi bérüket.

– Önök miért nem szavazták meg a hitelmoratórium bevezetését? Mégis kinek segítenének, ha a cégek társasági adóját 10-ről 19 százalékra emelnék?

– tette fel a költői kérdést az államtitkár, utalva Karácsony Gergely javaslatára. Emlékeztetett arra is, hogy a baloldali kormányzás idején, azaz 2010 előtt 15 ezer pedagógust bocsátottak el. – A válság ellenére az egészségügyre, a szociális ellátásra és a közoktatásra is jóval több pénz jut, mint a baloldal idején, a rászorulóknak pedig két és félszer annyi támogatást biztosítunk, mint az önök kormányzása alatt – mutatott rá Rétvári Bence.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.