időjárás 4°C Miklós 2022. december 6.
logo

Tállai András: A munkahelyek létrehozását és megőrzését kell támogatni

Magyar Nemzet
2021.05.25. 14:11
Tállai András: A munkahelyek létrehozását és megőrzését kell támogatni

Harangozó Tamás napirend előtti felszólalásában arról beszélt, Magyarországon valóban két világ van: a dolgozó 99 százalék és a NER-lovagok egy százalékának a világa.

A szocialista képviselő szerint a jövő évi költségvetés több millió ember életét határozza meg, de nincs benne a rendvédelmi és egészségügyi dolgozók támogatása, akik, ha nem lenne veszélyhelyzet, és tehetnék, felmondanának. A baloldali politikus azt is kifogásolta, hogy nem megfelelő a nyugdíjemelés és a minimálbér-emelés mértéke.

Válaszában Tállai András arról beszélt, hogy a baloldal, amikor válságot kellett volna kezelnie, bizonyította, hogy nem ért ehhez, nőtt a munkanélküliek száma, és romba döntötték az országot.

A jövő évi költségvetés több mint 7000 milliárd forintot mozgósít majd a gazdaság stimulálására, hogy ismét növekedés legyen hazánkban – fejtette ki a Pénzügyminisztérium államtitkára.

– A kormány úgy gondolja, hogy munkahelyek létrehozását és megőrzését kell támogatni – mondta Tállai András, és hozzátette: a válságot megsínylő ágazatoknak jelentős támogatásokat fognak adni, hogy újra minőségi szolgáltatásokat nyújtsanak.

– A Fidesz 2010 óta mindig biztosította a nyugdíjak reálértékét, és most visszaépítik a 13. havi nyugdíjat, szemben a baloldallal, amely elvette azt – hangsúlyozta az államtitkár.

Szócsaták az Országgyűlésben

Rétvári Bence: Az állam mindenkiről gondoskodik

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.