Van itt pénz: 352 millió forintot költ Újbuda parkolóórákra

Parkolóautomaták beszerzésére, felújításra és karbantartásra 352 millió forintot költene a DK-s vezetésű újbudai önkormányzat parkolásüzemeltetéssel foglalkozó cége. Ez annak fényében érdekes, hogy a baloldali polgármesterek szerint a kormány kivérezteti az önkormányzatokat.

2021. 05. 23. 11:00
LÁSZLÓ Imre
László Imre korábbi aggályairól kiderült, hogy alaptalanok voltak MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali önkormányzati vezetők rendre azzal vádolják a kormányt, hogy elvonja a forrásokat a helyhatóságoktól. Többen még egy petíciót is aláírtak, amelyben a többi között ez állt: „a kormány a demokratikus kontrollt is kiiktató rendkívüli felhatalmazását az önkormányzatok kivéreztetésére használja”. Az ellen is tiltakoztak, hogy a kormány a vállalkozások megsegítése érdekében megfelezte egy bizonyos körben az iparűzési adót. Emiatt 2020. december 23-án este tüntetőleg lekapcsolták a díszkivilágítást több baloldali vezetésű településen, illetve fővárosi kerületben. Ezekhez az akciókhoz csatlakozott Újbuda DK-s polgármestere, László Imre is. Úgy tűnik azonban, hogy a XI. kerület nincs pénzszűkében.

Az újbudai önkormányzat tavaly létrehozott egy önálló gazdasági társaságot a parkolásüzemeltetési közfeladatok ellátására. Ez a cég az Újbuda Parkolásüzemeltető Nonprofit Kft., melynek ügyvezetőjét öt évre nevezték ki, alapbére havi bruttó 750 ezer forint.

A társaság május elején ajánlattételi felhívást tett közzé parkolóautomaták beszerzésére és felújítására. Pontosabban 133 új automata beszerzése a feladat, valamint 83 jegykiadó berendezést kell felújítani, majd a jótállási idő alatt gondoskodni kell a karbantartásukról.

A felhívás szerint a keretmegállapodás értéke áfa nélkül 352 millió forint lesz. A megállapodás 24 hónapra szólna, de meghosszabbítható. Az ajánlatokat június 3-ig lehet benyújtani.

Még februárban írtunk arról, hogy lenullázta az újbudai önkormányzat – egyébként is alacsony fizetésű – köztisztviselőinek a cafeteriajuttatását a Gyurcsány-párti polgármester. László Imre ezen kívül az önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben dolgozók béren kívüli juttatását is megfelezte. A Hír TV arról is beszámolt, hogy a baloldali önkormányzat hetven százalékkal csökkenti az egyházi óvodák támogatását, valamint egyhavi bérnek megfelelő jutalmat is elvesz a hivatali dolgozóktól. A DK-s városvezető mindezt a kormányzati elvonásokkal indokolja.

Lapunk a minap pedig arról adott hírt, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szintén ajánlattételi felhívást tett közzé hirdetési és marketingszolgáltatásokra. A szerződésnek, amelyet megkötnek majd a nyertes céggel, áfa nélkül 150 millió forint lesz a keretösszege. Ezért cserébe el kell látni a kampányszerű kommunikációhoz kapcsolódó médiaügynökségi, médiatervezési és médiavásárlási feladatokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.