Vasúttal Rákosszentmihályról a belvárosba

Vasútállomás épül a XVI. kerületben, a Kerepesi útnál a körvasútsori vonat utasainak. A gödöllői HÉV vonalát is érintő fejlesztés egy lépés afelé, hogy az elővárosi vasút a fővárosi közösségi közlekedés megszokott elemévé váljon. Olcsóbb, gyorsabb, ráadásul környezetbarát is.

Kerékgyártó György
2021. 05. 03. 16:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két, folyamatban lévő közlekedésfejlesztési projekt kapcsolódik össze azzal, hogy hamarosan vasútállomás épül a Kerepesi útnál a körvasútsoron közlekedő S76 járat számára. Az S76 egy elővárosi vasút, amely hétköznap a kőbányai Rákos állomás és Piliscsaba, hétvégén pedig Rákos és Óbuda között közlekedik. Ez komoly lehetőséget jelent az olyan északi kerületekben élőknek, mint a XIV., a XV., a IV., a XIII. vagy a III., ám a XVI. kerületben élők eddig nem tudták élvezni ennek az előnyeit. A vonat áthalad a kerületen, de nem áll meg ott.

Az újabb kormányzati fejlesztési tervek szerint a vonat megáll majd a Kerepesi úton is, így kapcsolat jön létre a fejlesztés alatt álló gödöllői HÉV-vonallal.

Négy új megálló épül erre a vasútvonalra
Fotó: Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt

A fejlesztés terveit május 3-án Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő és Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere mutatta be. Mint elhangzott, a projekt túlmutat a XVI. kerületen, összesen négy megálló épül majd ezen a vasútvonalon, így a vasúti közlekedésbe be tud majd kapcsolódni a XV. és a XVII. kerület lakossága is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.