A főváros ott akadályoz, ahol csak tud

Nem az első eset, hogy a főváros semmibe veszi a rákosmenteieket: elég ha a Pesti úti idősotthon cserbenhagyott lakóira gondolunk, vagy a főváros által lenullázott útépítésekre, a köztéri kukák számának csökkentésére, vagy éppen arra, hogy a gaz lassan ellepi a fővárosi fenntartásban lévő útjaink szegélyeit – jelentette ki Dunai Mónika, Rákosmente kormánypárti országgyűlési képviselője. Ám nemcsak Rákosmente szenvedi meg a BKK megszorításait: a múlt héten a népszerű hajójáratokat szüntette be a főpolgármester.

2021. 06. 02. 9:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mi szép, zöld, otthonos és modern kertvárost építünk, ezt a főváros ott akadályozza, ahol csak tudja. A fejlesztésekben, a gondoskodásban és a környezetvédelemben sem számíthatnak a rákosmenteiek a fővárosra – írta közösségi oldalán Dunai Mónika, Rákosmente országgyűlési képviselője, miután sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a két éve megnyitott BKV-jegy- és bérletpénztárt bezáratta Karácsony Gergely főpolgármester.

Dunai Mónika országgyűlési képviselő és Horváth Tamás polgármester Fotó: Facebook

– Mi két éve megnyitottuk, Karácsony Gergely most bezárta a bérletpénztárt. A rákosmenteieket hátrányosan érintő döntés ellen tiltakoztunk helyi civilekkel együtt.

Ennek ellenére mára már a kültéri jegyautomatát is elvitték a rákoskeresztúri BKK ügyfélszolgálati iroda, jegy- és bérletpénztár hűlt helyéről – jelentette ki a kormánypárti országgyűlési képviselő, aki hozzátette: nem az első eset, hogy a főváros semmibe veszi a rákosmenteieket.

– Elég ha a Pesti úti idősotthon cserbenhagyott lakóira gondolunk, vagy a főváros által lenullázott útépítésekre, a köztéri kukák számának csökkentésére, vagy éppen arra, hogy a gaz lassan ellepi a fővárosi fenntartásban lévő útjaink szegélyeit – sorolta Dunai Mónika.

Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere úgy fogalmazott: lehúzta a rolót a Fő téren található BKK-ügyfélközpont.

– Karácsony Gergely megígérte, hogy egy megbeszélésen közösen dönthetünk a jegy- és bérletpénztárról, ám a főpolgármester titkárságától nem kaptam időpontot, pedig adott esetben el is engedtük volna a ügyfélközpont bérleti díját.

Természetesen nem adom fel, hátha van még lehetőség arra, hogy a BKK ne zárja be az ügyfélközpont, hiszen egy kilencvenezer fős kerületnek szüksége van egy jegy- és bérletpénztárra – indokolt a polgármester.

Karácsony a hajójáratot is beszüntette

Karácsony Gergely az elmúlt időszakban számos olyan népszerű fővárosi szolgáltatást szüntetett be, amelyek a lakosok hangulatát javították. Ilyen például a BKV hajójárata, ami idén nem fut ki a fővárosi a kikötőkből. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közösségi oldalán azt írta: Tarlós István főpolgármestersége idején, 2012-ben indult el a fejlesztés, amely hamar népszerű lett, hiszen egy vonaljegy árából fel lehetett szállni a hajókra, hétközben a budapestiek akár a bérletüket is használhatták.

Középen Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő

– Van olyan ismerősöm, aki egy-egy mozgalmasabb nap után a hazafelé tartó útja egy részét hajóval tette meg. Felvágósan hangozhat, de közel sem az, hiszen közösségi közlekedésről van szó.

Emlékezhetünk, erre annak idején még a közlekedési cég is biztatta utasait. Sok család utazott városnézés jelleggel délutánonként a BKV-flottával, a gyerekek boldogan integettek a város lakóinak. A nosztalgiajáratokhoz vagy a karácsonyi troli- és fényvillamoshoz hasonlóan üde színfoltja volt Budapestnek a közösségi hajózás – emlékezett vissza Szentkirályi Alexandra korábbi főpolgármester-helyettes, aki megjegyezte: lenyűgöző panoráma a Dunáról – ez csak egy ok, ami miatt büszkék lehetünk a magyar fővárosra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.