A magyar elnökség érvényesítheti kitűzött céljait az Európa Tanácsban

Vargha Tamás államtitkár szerint a nemzetpolitikailag fontos kisebbségvédelmi kérdések előtérbe kerülhetnek az Európa Tanácsban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 01. 11:46
JUHÁSZ Hajnalka
Juhász Hajnalka Baszkföldre utazott, hogy segítsen sikerre vinni a székelyek ügyét Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhász Hajnalka (KDNP) a parlamentben arról beszélt: Magyarország május 21-én vette át az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának elnökségét. Elmondta:

ez óriási lehetőség arra, hogy a magyar kormány a következő öt hónapban be tudja mutatni értékrendjét.

A képviselő a magyar elnökség prioritásai közé sorolta a nemzeti kisebbségek jogait, a vallásközi párbeszédet, a családtámogatást, az ifjúsági és gyermekjogokat, a kiberbűnözés elleni fellépést, a digitalizációs versenyképesség előremozdítását, valamint a fenntarthatóság és az egészséges környezethez való jog képviseletét.

– Ezen prioritások üzenete, hogy az Európai Tanácsot visszafordítsák azokra értékrendekre és a tradíciókra, amelyekre a szervezetet a második világháborút követően az alapító atyák létrehozták – jelezte a kereszténydemokrata politikus.

Vargha Tamás, a külügyi tárca államtitkára azt hangsúlyozta: az elnökség miatt kiemelkedő figyelem irányul Magyarországra, így igyekeznek az ebben rejlő lehetőséget kihasználni. – Az elnökség komoly lehetőség Magyarország számára, hogy

a nemzetpolitikailag fontos kisebbségvédelmi kérdések előtérbe kerüljenek, valamint az unió és az Európai Bizottság figyelmét is ráirányítsák ezekre a témákra

– tette hozzá az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.