időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo

A magyar elnökség érvényesítheti kitűzött céljait az Európa Tanácsban

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.06.01. 11:46
A magyar elnökség érvényesítheti kitűzött céljait az Európa Tanácsban

Juhász Hajnalka (KDNP) a parlamentben arról beszélt: Magyarország május 21-én vette át az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának elnökségét. Elmondta:

ez óriási lehetőség arra, hogy a magyar kormány a következő öt hónapban be tudja mutatni értékrendjét.

A képviselő a magyar elnökség prioritásai közé sorolta a nemzeti kisebbségek jogait, a vallásközi párbeszédet, a családtámogatást, az ifjúsági és gyermekjogokat, a kiberbűnözés elleni fellépést, a digitalizációs versenyképesség előremozdítását, valamint a fenntarthatóság és az egészséges környezethez való jog képviseletét.

– Ezen prioritások üzenete, hogy az Európai Tanácsot visszafordítsák azokra értékrendekre és a tradíciókra, amelyekre a szervezetet a második világháborút követően az alapító atyák létrehozták – jelezte a kereszténydemokrata politikus.

Vargha Tamás, a külügyi tárca államtitkára azt hangsúlyozta: az elnökség miatt kiemelkedő figyelem irányul Magyarországra, így igyekeznek az ebben rejlő lehetőséget kihasználni. – Az elnökség komoly lehetőség Magyarország számára, hogy

a nemzetpolitikailag fontos kisebbségvédelmi kérdések előtérbe kerüljenek, valamint az unió és az Európai Bizottság figyelmét is ráirányítsák ezekre a témákra

– tette hozzá az államtitkár.

Szócsaták az Országgyűlésben

Az ellenzék nem tudja értelmezni a napirenden lévő törvényeket

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.