időjárás 23°C Róbert 2023. június 7.
logo

Budapesti Fidesz: Karácsony kezéhez nőtt a hatalom

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.06.15. 16:29
Budapesti Fidesz: Karácsony kezéhez nőtt a hatalom

Bár szeptember óta nem ült össze a Fővárosi Közgyűlés, úgy tűnik, Karácsony Gergely júniusban sem tervezi összehívni azt. Ugyanis az utolsó pillanatban élt a veszélyezhet adta lehetőségével, és egy személyben hozott meg döntéseket.

„A mai naptól, 2021. június 15-től megszűnt a polgármesterek járványhelyzetben elrendelt egyszemélyi felhatalmazása. A főpolgármester azonban megszerette ezt a fajta hatalomgyakorlást Budapest ügyei felett, tegnap este, az utolsó pillanatot kihasználva egy személyben hozott meg döntéseket a közgyűlés helyett” – írta közösségi oldalán a budapesti Fidesz. A főpolgármester olyan ügyekben döntött, mint használt frankfurti villamosok beszerzése hétmilliárd forint értékben, a BKK tőkehelyzetének rendezése, több tucat személyi döntés, a Szent István-szobor XIX. kerületi elhelyezéséhez szükséges tulajdonosi hozzájárulás megadása és a Budapest közterületeit érintő futósport-események 2022-es pályázati felhívása.

„Bár szeptember óta nem ült össze a Fővárosi Közgyűlés, ez a döntéssor arra enged következtetni, hogy Karácsony Gergely júniusban sem tervezi összehívni. Úgy látszik, annyira kezéhez nőtt a hatalom, hogy most, a járványügyi válság után sem akar megválni tőle. Vajon mitől fél?

Hogy angolul kérdezik az újságírók a folyosón? Esetleg az elmúlt hónapok egy személyben meghozott döntéseivel kellene elszámolnia? Netán néhány elégedetlen budapesti érdekvédelmi szervezet hangoskodna?” – tette fel a kérdéseket a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció.

„Sebaj, bizonyára a Kormányinfó mintájára Tarlós István által elindított Budapestinfón majd meg lehet kérdezni mindezeket tőle. Ja, nem, ilyet sem tart megválasztása óta!” – írták.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.