időjárás 4°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Kelet-Nógrádban már szakad a szivárványkoalíció

Borsodi Attila
2021.06.17. 09:47
Kelet-Nógrádban már szakad a szivárványkoalíció

Néhány nappal azután, hogy Fekete-Győr András, a Momentum elnöke vezetésével rejtélyes egyeztetést folytattak a balliberális erők a Nógrád megyei Bátonyterenyéhez tartozó Maconkán – a titokzatos megbeszélésen csak a Demokratikus Koalíció képviselői nem voltak ott –, ezután pedig Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is úgy gondolta, meg kell jelennie a térségben.

A Fidesz Kelet-Nógrád Facebook-oldala arról számolt be, hogy a volt miniszterelnök Salgótarjánba utazott, de ahogy a DK nem volt ott a többi balliberális párt találkozóján, úgy most a Momentum, az MSZP és a Jobbik képviselői sem jelentek meg Gyurcsány Ferenc minden bizonnyal nem előre eltervezett látogatásán.

Gyurcsányék magukra maradhattak a salgótarjáni körzetben
Fotó: Éberling András

Mint azt korábban megírtuk, a DK nélkül megtartott, balliberális találkozóról Fekete-Győr András, a Momentum elnöke május 31-én adott hírt a hivatalos Facebook-oldalán. A bejegyzés szerint a találkozón a kelet-nógrádi képviselő-jelöltjüket, Horváth Ferencet mutathatta be a meghívottaknak, akivel a Fidesz legyőzésére készülnek Nógrád megye 1-es választókerületében. Meglepő módon a találkozón ott volt Fekete-Győr és Horváth mellett Fekete Zsolt (MSZP), Salgótarján polgármestere, Cseresznyés István, a Jobbik Nógrád megye 1. számú választókerületi elnöke, illetve Dömsödi Gábor, Pásztó volt polgármestere. Ebből arra is lehet következtetni, hogy az MSZP és a Jobbik máris beállt a Momentum jelöltaspiránsa mögé.

– Egyértelmű, hogy a DK kizárásával háttéregyeztetés zajlott az előválasztásról. Biztossá vált, hogy az előválasztás egy átverés, hülyének nézik az embereket, miközben ők a háttérben megegyeznek – jegyezte meg a május végi találkozó kapcsán a Fidesz Kelet-Nógrád Facebook-oldala.

Szerintük Gyurcsány mostani látogatása válaszlépés lehetett a május végi találkozóra, a DK-vezér azért jelenhetett meg most a városban, mert jelezni akarta, hogy ő sem mondott még le a nógrádi megyeszékhelyről. A rövid időn belül lezajlott két találkozót a Fidesz úgy kommentálta: mivel a pártok nem jelennek meg egymás rendezvényein, levonható a következtetés, hogy a kelet-nógrádi választókerületben szakadhat a szivárványkoalíció. Az előválasztást pedig kamunak tartják, mert szerintük átverik az embereket, és a döntések a háttérmutyikon születnek meg.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.