Ismét felsült Karácsony: elviselhetetlen a hőség a 3-as metrón

A hirtelen ránk tört kánikulában nem egyszerű tömegközlekedéssel utazni Budapesten. Bár a BKK már többször adott ki közleményt arról, hogy hűsítő pontokat állított fel a város több szegletében, Karácsony Gergely nem erre, hanem a metrók klimatizálására tett ígéretet. A főpolgármester csaknem két éve van hivatalban, de az ígéretét azóta sem teljesítette – írja a hirado.hu.

Forrás: hirado.hu2021. 06. 25. 8:06
null
Forrás: hirado.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hirado.hu munkatársa 36 fokot mért a 3-as metró egyik kocsijában. Egy ugyanolyan szerelvényben, mint amilyenben 2019 nyarán a jelenlegi főpolgármester elődjét, Tarlós Istvánt támadta, mondván, nem telepített klímát a metróra.

Mióta Karácsonyt megválasztották Budapest főpolgármesterének, valahogy a klímakérdés már nem olyan fontos, nem életbevágó felhívni az emberek figyelmét arra, hogy légkondis legyen a 3-as metró.

Fotó: hirado.hu

A kampány régen véget ért és a 3-s metró klimatizálásának kérdését elsőként szavazta le a Karácsony-féle közgyűlés. 2020 nyarán azt is megtudhattuk, hogy a beígért klímaberendezés helyett nyolc ivókutat állít fel az újdonsült városvezetés.

Mint ismert Karácsony Gergely még 2019-ben a Lehel téri metrómegállónál szállt fel az egyik kocsira, és próbálta meg a metróban uralkodó nagy hőséggel lejáratni az akkori főpolgármestert, Tarlós Istvánt.

https://www.facebook.com/watch/?v=871129509913561&t=0

Ahogy a felvételen is látható, Karácsonynak a kampányidőszakban nagyon fontos volt, hogy a klímaberendezéseket felszereljék a metrókocsikba. 2019 októberében választották meg Budapest főpolgármesterének, azóta azonban úgy látszik, nem olyan fontos orvosolni a problémát.

Még 2020-ban a Fővárosi Közgyűlés elutasította Ughy Attila (Fidesz) javaslatát, amely a 3-as metró utólagos klimatizálására vonatkozott.

A legutóbbi, csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter utalt egy aktuális fővárosi közbeszerzésre, Karácsonyék 30 éves klimatizálatlan villamosok vásárlását tervezik.

A sajtótájékoztatón a miniszter emlékeztetett, hogy 2019-ben volt egy önkormányzati választási kampány, amikor a most hivatalban lévő főpolgármester azért kritizálta Tarlós István akkori főpolgármestert, hogy a 3-as metró szerelvényei nem klimatizáltak.

„Hogyha valaki annak idején hőmérővel állt a metróban, hogy megmérje hány fok van, most azt javasoljuk a főpolgármester úrnak, hogy majd álljon azokon a villamosokon, amelyeknek a megvásárlását tervezi, légkondicionálás nélkül” – tanácsolta Gulyás Gergely a hivatalban lévő főpolgármesternek.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.