Karácsony Gergely elhanyagolja a belvárosi játszótereket

Méltatatlan állapotok vannak a fővárosi fenntartású V. kerületi Hild József téri játszótéren: emberi és állati ürülék, balesetveszélyes járólapok, a földön üvegszilánkok, kerítésből kilógó drótok és a játszótérre rendszeresen bejáró hajléktalanok látványa fogadja az arra járókat. Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere azt javasolja a fővárosnak, adják át a játszóteret az V. kerületi önkormányzat kezelésébe. További két tér tulajdonjogát is kéri az önkormányzat a fővárostól, mert úgy látják: az üzemeltetési elégtelenségek nem elfogadhatók a belvárosban.

2021. 06. 28. 15:40
null
20201022 budapest az m3 metro deli szakaszanak felujitasanak atadasa karacsony gergely tutto kata havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elvenné a fővárostól a Hild téri játszótér fenntartását és üzemeltetését az V. kerületi polgármester. Szentgyörgyvölgyi Péter szerint a játszótér karbantartása nem megfelelően működik, ráadásul hajléktalantanyává züllött az óvodáscsoportok által is használt belvárosi játszótér.

Fotó: Facebook

A belvárosi édesanyák tapasztalatai szerint emberi és állati ürülék, balesetveszélyes járólapok, üvegszilánkok is találhatók a játszótéren, a drótok kilógnak a kerítésből.

„A feladatellátás színvonalát illetően az észrevételeket mind a lakosság részéről, mind a Városüzemeltető Kft. részéről, mind a saját magam részéről összegezném. A park ugyan körbe van kerítve, de

hajléktalanok rendszeresen látogatják, mert parkőr nem őrzi a területet”

– írta Tüttő Katának, a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettesnek Szentgyörgyvölgyi, aki hozzátette: ugyan ők éjszakára bezárják a játszóteret, de napközben a hajléktalanok illemhelyként használják azt. Az V. kerületi polgármester azt is szóvá tette: a park körüli „kutyafuttató” is szabadon van, elhanyagolt állapotban.

Fotó: Facebook

A játszóeszközök javítása későn történik meg, a takarítás és a kertészeti munkálatok pedig hiányosak.

Szentgyörgyvölgyi Péter szerint az összegzett üzemeltetési elégtelenségek nem elfogadhatók a belvárosban.

„Kezdeményezem, hogy belváros önkormányzatának kezelésébe kerüljön a Hild téri játszótér” – írta levelében az V. kerületi polgármester, aki egyúttal azt is kezdeményezi, hogy a játszótér üzemeltetésének a forrásait is adják át a belvárosi önkormányzat számára. A polgármester azt is megjegyezte:

a Podmaniczky téren és a Vörösmarty téren is hasonló hiányosságokat tapasztalnak, ezért azok üzemeltetését is saját kezelésbe vennék, ezen két tér esetében is kéri a tulajdonjog átruházását az V. kerületi önkormányzat.

A felsoroltak azért is érdekesek, mert Karácsony Gergely főpolgármester még főkertészt is kinevezett Bardóczi Sándor személyében, aki Budapest zöldfelületeinek és parkjainak rendezéséért felel. Az utóbbi időben elmaradnak a takarítások, kaszálások, a növények locsolása, sőt az Andrássy úton még mindig nem sikerült a korábbi műfű helyét valódi gyeppel beültetni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.