időjárás 17°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

KDNP: Gyurcsány pápának képzeli magát – most már a gyónási titkot töröltetné el

Magyar Nemzet
2021.06.25. 14:09
KDNP: Gyurcsány pápának képzeli magát – most már a gyónási titkot töröltetné el

„Az őszödi gyónó szócsöve, Vadai Ágnes törvénymódosítást nyújtott be a Parlamenthez, hogy a gyónási titkot felülírja a feljelentési kötelezettség. Visszautasítjuk ezt a nyílt támadást, melyet a katolikus egyházzal szemben tanúsítanak! Honnan veszik maguknak a bátorságot és a jogot, hogy beavatkozzanak olyan kérdésekbe, melyekbe kizárólagosan a katolikus egyház első emberének, a római pápának van hatásköre és illetékessége!?” – olvasható a KDNP-s Vejkey Imre által jegyzett pénteki közleményben.

A kereszténydemokrata képviselő azt írta: „Ez nem más, mint az egyház semmibevétele! Ez nem más, mint a magyar alaptörvény és a hatályos nemzetközi egyezmények semmibevétele! Ez nem más, mint súlyos beavatkozási kísérlet a kánonjogba!

Az egyesített baloldal vezető ereje most kimutatta a foga fehérjét, a keresztényellenes agressziót, mely az igazi habitusuk.”

Vejkey Imre emlékeztetett: ez a beavatkozási kísérlet nem új keletű, sok papot hurcoltak meg, sőt végeztek ki a kommunisták azért, mert nem árulták el az Istennek tett esküjüket, vagyis nem adták ki a gyónás során tudomásukra jutott titkot.

„Most visszaköszön a kommunista terror szelleme, amikor újra esküszegésre kényszerítenék a papságot” – áll a közleményben.

Börtönnel fenyegetnék a gyónási titok őrzőit

Mint ismert, a DK és a Párbeszéd a pedofília elleni törvénycsomag kapcsán módosító javaslatot nyújtott be, amely arra kötelezné a papokat, hogy ha szexuális zaklatásról vagy pedofíliáról értesülnek a gyónás során, akkor az elhangzott információkat adják tovább a hatóságoknak

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.