Magyarország továbbra is második az uniós átoltottsági listán

Az oltási időpontfoglalásnál elérhető a Pfizer, a Sinopharm és korlátozott mennyiségben még a Szputnyik oltóanyag is. Egyes oltópontokon a Janssen és a Moderna vakcinájára is jelentkezhetnek a regisztráltak.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavírus.gov.hu2021. 06. 05. 10:00
null
Elismerést hozott a magyar oltási program kellő gyorsaságú végrehajtása Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország továbbra is második az uniós oltási ranglistán. Hazánkban az oltás folyamatosan zajlik, eddig 5 254 400 főt oltottak be, akik közül 3 966 193 fő már a második oltását is megkapta – olvasható a Koronavírus.gov.hu kormányzati tájékoztató portálon.

A portál leszögezi, hogy Magyarországon sikerült letörni a járvány harmadik hullámát, azonban határainkon belül is megjelent a koronavírus indiai mutációja, ezért hangsúlyozottan fontos, hogy mindenki regisztráljon az oltásra.

Továbbra is fontos, hogy minél többen regisztráljanak az oltásra
Fotó: MTI/Balázs Attila

„Az oltás időpontfoglalásakor országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben Szputnyik vakcinákra lehet jelentkezni. Egyes oltópontokon a Janssen és a Moderna oltása is elérhető” – olvasható a tájékoztatásban, amely azt is kiemeli, hogy a már regisztrált 16–18 éves fiatalok automatikusan tudnak foglalni Pfizer-oltást.

A járvány hazai alakulásáról a kormányzati portál azt írta: az elmúlt huszonnégy órában 300 új fertőzöttet azonosítottak be és elhunyt 24 többségében idős, krónikus beteg. Jelenleg 622 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 70 fő van lélegeztetőgépen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.