időjárás 6°C Elza 2022. december 1.
logo

Molnár Gyula elárulta: színjáték a baloldali előválasztás

Magyar Nemzet
Forrás: ATV.hu
2021.06.22. 12:27
Molnár Gyula elárulta: színjáték a baloldali előválasztás

A volt MSZP-elnök, Molnár Gyula párttagságát nemrég felfüggesztette pártja vezetése. A hivatkozási alap az volt, hogy Molnár jelezte, ha ismét megnyeri jövőre XI. kerületi központú választókörzetét, a DK frakciójába ül be 2022-ben.

Az alapállás hibás, ez nem az én kérésem volt

– mondta el Molnár Gyula az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, aki szerint nem igaz, amit az MSZP elnöke, Tóth Bertalan állít, vagyis hogy ő szeretett volna átmenni a DK-ba.

Megjegyezte, hogy

Karácsony Gergely, Tóth Bertalan és Gyurcsány Ferenc pártelnökök a tudta nélkül írták alá azt a megállapodást, amivel őt átadták a DK-nak.

A megállapodás szerinte annak ellentételezése volt, hogy Hiller István és Komjáthi Imre mögé beállt a DK Pesterzsébeten, illetve Csepelen, ezért cserében őt adták át a DK-nak.

Arról meg végképp nem volt szó, hogy ezért felfüggesztik a tagságát az MSZP-ben

– tette hozzá az ATV Egyenes beszédnek adott interjújában.

Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt volt elnöke, Karácsony Gergely főpolgármester és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (balról jobbra) Budapesten, a Vértanúk terén, 2017-ben
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Molnár Gyula beszélt arról is, hogy nem áll félre, az utolsó percig harcolni fog az igazáért az MSZP-ben.

Lapunk korábban részletesen beszámolt arról, hogy egyre-másra veszíti el az MSZP fajsúlyosabb politikusait, akik sorra a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíciónál landolnak. Molnár Gyula után Szakács László, a szocialisták korábbi baranyai jelöltje is DK-s színekben indul.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.