Zenész fenyegetett meg egy fideszes politikust

A rendőrség őrizetbe vett egy zenészt, miután annak családi rendezvényén súlyosan, a gyermekei szeme láttára bántalmaztak egy a mulatók hangoskodása miatt tiltakozó szomszédot. A rendőrök szerint a vendégek közt több börtönviselt, erőszakos és drogos bűncselekményeiről ismert férfi is volt.

Végh Attila
2021. 06. 09. 15:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly augusztusban, egy nyomozás során begyűjtött információk után jutott el a rendőrség Seres Krisztiánhoz. A 39 éves férfit kommandósok fogták el jászapáti házában, mint egy droggal kereskedő bűnbanda egyik főszereplőjét. Június első vasárnapján ugyanebben a házban tartották meg azt a magánrendezvényt, amelynek botrányos lett a vége.

A jászapátin lakó Seres Krisz­tián ártatlannak vallja magát, de közösségi oldalakra és a videómegosztó portálokra feltett bejegyzéseiben nem titkolja, hogy szimpatizál az alvilággal. Rendre zeneszámokkal köszönti a börtönből éppen szabadult rokonait és bará­tait, a forgalom nagy, hetente található ilyen bejegyzés a Facebook-oldalán.

Lapunk információi szerint ebből a bűnözői körből kerülhettek ki azok, akik június 6-án birtokháborítás és rongálás után súlyos sérüléseket okozva bántalmazták az ismert jászsági zenész egyik szomszédját, mert az szót emelt a Seres Krisztián portáján megtartott kétszáz fős magánrendezvény csendháborító hangzavara miatt. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság erősítést küldött a helyszínre, a rendőrség közterületi szolgálatát segítő honvéd járőröket is itt vonták össze. Seres Krisztiánt elfogták, a jászberényi rendőrkapitányságon bűncselekmény gyanújával őrizetbe vették. Tettestársainak felkutatása folyamatban van. A rendőrségnek nincs könnyű dolga: a tanúk nem mernek megnevezni senkit, félnek, hogy ha beszélnek, őket is megverik.

A zenészt tavaly nyáron egy kábítószer-ellenes rendőri akció során saját házában fogták el a rendőrség kommandósai
Fotó: Police.hu

Pócs János, a Fidesz jászsági ország­gyűlési képviselője a bántalmazott ismerőseinek kérésére jelent meg a helyszínen. Megpróbált szót érteni a zenésszel és társaságával, aminek az lett az eredménye, hogy ismét megfenyegették. A kormánypárti politikus a Magyar Nemzetnek elmondta: már egy hónappal ezelőtt is kapott fenyegetéseket a férfitól. Akkor Seres családjában volt egy temetés Jászapátiban, ahol ugyancsak több százan gyűltek össze. Embermagasságú hangfalakból bömbölt a zene az egész városban négy órán át, zavarva a lakosság nyugalmát. Az országgyűlési képviselő erre reagálva adott be egy beadványt, hogy korlátozzák egy szertartás idejét és az ott alkalmazható hangosítás decibelértékét is. A zenész ezt a magánügyeibe történő beavatkozásnak vette a politikustól.

https://www.facebook.com/pocsjanos.jaszsag/photos/a.149320535227089/1953443918148066/?type=3

Pócs János hozzátette: visszautasítja a roma jogvédők rágalmait, hogy rasszista indokok alapján lépett fel a zenész ellen. A magánrendezvényén pont egy roma származású sértettet bántalmaztak a zenész vendégei. A muzsikus házához rohamrendőrök érkeztek, gépfegyveres katonák zárták le az utcát. A képviselő visszaemlékezése szerint a rendőröket az intézkedés parancsnoka arra is felkészítette, hogy a felbőszült vendégsereg között fegyveres bűnözők is lehetnek. Végül rendbontás nélkül végre lehetett hajtani a intézkedést, a csendháborítást beszüntették, a rendőrök Serest előállították.

A parlamenti képviselő elmondta: előállítása közben szólt ki neki a zenész, egyértelműen, célirányosan, személyét megnevezve életveszélyesen megfenyegette. Pócs János ennek ellenére magának nem igényelt rendőri védelmet, de a megtámadott férfi házánál kérésére ma is rendőr­autó áll. Az áldozat annyira fél a szomszédjaitól, hogy nem meri megnevezni bántalmazóit. Az országgyűlési képviselő elfogadhatatlannak tartja, hogy egy magát törvényen kívülinek tartó, a börtönt, a bűnözést, az erőszakot erényként értékelő, követhetetlen forrásból luxuskörülmények között élő réteg terrorizáljon egy fél kisvárost.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.