Niedermüller Péter a nemzeti identitást támadta meg

A Gyurcsány-párti, erzsébetvárosi polgármester ezúttal a nemzeti identitást becsmérelte, úgy fogalmazott: „ha teletömik a fejüket különböző ilyen nemzeti indíttatású tananyagokkal, mit fognak ezek a gyerekek majd a munkaerőpiacon csinálni?” Niedermüller Péter rémisztő kijelentésére Bajkai István úgy reagált: a DK bizonyítottan nemcsak kereszténygyűlölő, hanem nemzetellenes is.

2021. 06. 04. 12:15
Niedermüller Péter; Gyurcsány Ferenc
Jobbról Niedermüller Péter, még a DK EP-képviselõjeként, a párt alelnökeként Gyurcsány Ferenc pártelnökkel. Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Fidesz erzsébetvárosi szervezetének és minden jóérzésű magyar ember nevében szeretném felháborodásomat kifejezni Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármesterének szavai miatt – reagált Bajkai István, az erzsébetvárosi Fidesz nevében Niedermüller Péter (DK) polgármester azon kijelentésére,

„ha teletömik a fejüket különböző ilyen nemzeti indíttatású tananyagokkal, mit fognak ezek a gyerekek majd a munkaerőpiacon csinálni?”

 

Jobbról Niedermüller Péter, még a DK EP-képviselőjeként, a párt alelnökeként Gyurcsány Ferenc pártelnökkel Fotó: MTI/Mohai Balázs

– Nincs sikeres és erős magyar nemzet versenyképes tudás, nemzeti érzelem és nemzetért érzett felelősség nélkül. Egyértelmű, hogy a DK a kereszténység után azon embereket is kirekesztené, akik nemzeti érzelműek és hisznek a sikeres, gyökereire és nemzeti értékeire büszke Magyarországban – írta közösségi oldalán Bajkai István, aki hozzátette:

a DK bizonyítottan nemcsak kereszténygyűlölő, hanem nemzetellenes is.

 

Bajkai István, országgyűlési képviselő Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Emlékezetes, hogy a DK-ás polgármester egy televíziós műsorban a rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény heteroszexuális férfiakat és nőket. A kijelentést követően Zsigmond Barna Pál fideszes parlamenti képviselő „tömény fasizmusnak” értékelte a Gyurcsány-párti polgármester szavait, majd rá pár napra nagy tömeg tüntetett Niedermüller hivatala előtt, követelve annak lemondását. Petíció is indult ellene, amelyet több mint 22 ezren írtak alá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.