Niedermüllerék mégis másnak adnák a zeneiskola épületet

Nem tartja be azt ígéretét az erzsébetvárosi önkormányzat, amely szerint a Molnár Antal Zeneiskola ingyen használhatja a Damjanich utcai felújított épületet. Az önkormányzat a tankerületet okolja, hogy nem akarnak fizetni, ezzel szemben a korábbi megállapodás úgy szólt, hogy nem is kell. A Niedermüller Péter (DK) vezette helyhatóság ezért felajánlotta az épületet másnak.

2021. 06. 22. 17:35
null
Damjanich utca 4.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem akar fizetni, ezért nem köt szerződést a tankerület. A Damjanich utca 4. szám alatti épület bérleti jogára kiírt pályázatot a Belső-pesti Tankerületi Központ nyerte meg, amely saját irodái mellett a Molnár Antal Zeneiskola elhelyezésére vállalt kötelezettséget az épületben” – írja az Erzsébetváros Hírei önkormányzati oldal. Hozzátették: Erzsébetváros önkormányzata az eredményhirdetés után mindent megtett annak érdekében, hogy a bérleti szerződést aláírhassák, és a zeneiskola beköltözhessen az ingatlanba.

A tankerület június 17-én kelt levelében arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy nem kívánnak bérleti díjat fizetni. Indoklásként egy olyan törvényre hivatkoznak, amely rájuk, illetve erre az ingatlanra nem vonatkozik az önkormányzati lap szerint.

 

Közölték: a pályázati kiírásnak megfelelően a Gyurcsány-párti polgármester által irányított önkormányzat felvette a kapcsolatot a pályázat második helyezettjével, ezáltal viszont semmibe veszi az önkormányzat saját korábbi ígéretét, amely szerint a zeneiskola ingyen használhatja az épületet. Mint ismert: Niedermüller korábban már egyszer elvette a zeneiskolától a nekik felújított épületet, és átadta azt az SZFE Egyesületnek.

Bajkai István országgyűlési képviselő korábban lapunknak elmondta:

kultúraellenes romboló tevékenység volt, amit ott végrehajtottak, ami csak a társadalmi felháborodás miatt nem folytatódott, önmagában csak ezért a gyalázatos tettért le kellett volna mondania a kereszténygyűlöletéről hírhedtté vált Niedermüller Péter polgármesternek.

– A korábbi fideszes vezetés a zeneiskolával egyeztetve úgy alakította ki a helyiségeket, hogy minden a zeneiskola igénye szerint valósuljon meg. A korábbi döntés arról szólt, hogy ingyen kapták volna meg az épületet, most pedig majd havi több millió forintot kell fizetni az iskola fenntartójának – mutatott rá az országgyűlési képviselő, aki hozzátette: haverokra bezzeg van pénz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.