Soltész Miklós: Nemtelen támadás éri Magyarországot

Félreértelmezik a hazai jogszabályokat, amelyek a gyermekek védelmének az érdekében születtek – közölte Soltész Miklós pénteken a Győr-Moson-Sopron megyei Héderváron, ahol átadták a csaknem ötvenmillió forintból megújult Napsugár piarista óvoda. Ennek kapcsán elmondta, hogy a következő években több mint kétszáz katolikus óvoda épül, bővül vagy újul meg itthon.

Forrás: MTI2021. 06. 25. 12:33
SOLTSZ Mikls
Tata, 2020. november 1. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a megújult Kálvária-szoborcsoport avatásán Tatán 2020. november 1-jén. A műemlék felújítását egy sikeres pályázatot követően a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkársága és a város önkormányzata egyaránt 25 millió forinttal támogatta. A nemzetiségek kulturális kezdeményezéseinek 2021-es költségvetési támogatására hirdetett pályázatot 500 millió forintos keretösszeggel a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkársága - jelentette be az államtitkár. MTI/Vasvári Tamás Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte, hogy három területen újulnak meg idehaza óvodák, egyrészt önkormányzati vagy állami, másrészt egyházi – katolikus, református és evangélikus – fenntartásúak. A harmadik terület a Kárpát-medence magyarlakta területeit érinti.

Soltész Miklós a pedofil bűnelkövetőkkel kapcsolatos törvényre utalva azt mondta: nemtelen támadás éri Magyarországot, a magyar szülőket amiért „a gyermekeinket szeretnénk óvni”.

Leszögezte, ugyanakkor a másik oldalról oda kell figyelni azokra a bűnökre, „gyalázatos dolgokra”, amelyek a múltban megtörténtek, és ezt jogilag kell szabályozni.

– Az a jogszabály, amit meghoztunk, jó és helyes, jó irányba viszi az országot és a gyermekeink és unokáink védelmében nagyon sokat tesz

– mondta Soltész Miklós, hozzátéve: azok, akik félreértelmezik vagy szándékosan félremagyarázzák a hazai jogszabályokat, menjenek vissza az iskolába, tanuljanak meg olvasni, és az olvasottakat értelmezni.

– Ha ez nem sikerül, akkor pedig ne terjesszenek Magyarországról, a magyar emberekről olyat, ami hamis és nem igaz

– hangsúlyozta.

Az államtitkár kiemelte, hogy nekünk ki kell állnunk az igazunkért, mert ha mi nem állunk ki, senki nem fog, és oda fogunk jutni, ahová Nyugat-Európa, ahol sorra zárják be a templomokat vagy alakítják át őket mecsetekké, szórakozóhelyekké.

Nagy István agrárminiszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője az eseményen azt mondta, hogy az óvoda a legfontosabb hely, mert a gyermekek ott kapják meg azokat az értékeket, amelyeket egész életükben magukénak érezhetnek.

– Olyan támadás kereszttüzében élünk, amelyben az alapértékeinket éri támadás

– közölte Nagy István a pedofil bűnelkövetőkkel kapcsolatos törvényt övező vitákra reagálva.

A politikus hozzátette: fontos, hogy ne üljünk fel azoknak a divatirányzatoknak, amik olyan dolgokban nyilvánulnak meg, amelyekről nem tudjuk, hogy honnan jönnek és mi célból.

– A keresztény értékrend alapelveire és kulturális értékeinkre építve tudunk csak biztonságos jövőt biztosítani gyermekeinknek

– hangsúlyozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.