időjárás °C Vendel 2021. October 20.
logo

Újabb csoportoknak nyílik meg az online időpontfoglaló

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu
2021.06.19. 20:53
Újabb csoportoknak nyílik meg az online időpontfoglaló

Újabb szakaszához ér a magyar oltási program, így szombattól már a tajszám nélküli külföldiek és külhoni magyarok is regisztrálhatnak oltásra – tájékoztatott a Koronavírus.gov.hu, megerősítve: az oltás után az itt élő külföldiek és a külhoni magyar állampolgárok is jogosultak lesznek a védettségi igazolványra. 

A kormányzati portálon emlékeztettek: miután a magyar lakosság 55 százaléka és a regisztráltak 92 százaléka már felvette az oltást, a kormány lehetővé tette a Magyarországon élő külföldiek és a határon túli magyar állampolgárok vakcinációját is, így ők már május eleje óta tudnak regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Hozzátették: a külhoniak pedig akár magyarigazolvánnyal is regisztrálhatnak a védőoltásra.

Mostantól pedig – hangsúlyozták – az érvényes regisztrációval rendelkezők számára megnyílt az EESZT internetes időpontfoglaló rendszere is.

A tájékoztatás szerint az oltakozni vágyók az előzetes regisztrációjuk során megadott e-mail-címre egy értesítőlevelet kapnak, ami a tajszámmal nem rendelkezők számára létrehozott angol nyelvű időpontfoglaló felület elérési linkjét, illetve az EESZT által generált technikai azonosító számot (PID number) tartalmazza. Ezt követően az e-mail-értesítőben szereplő linkre kattintva, a regisztrációkor megadott valamely okmányazonosító és a megküldött technikai azonosító szám (PID number) együttes használatával tudnak belépni az időpontfoglaló felületre, ahol jelenleg Sinopharm-, Pfizer- és korlátozott mennyiségben Szputnyik V vakcina foglalható.

A portálon továbbá megerősítették:

az oltás után az itt élő külföldiek és a külhoni magyar állampolgárok is jogosultak lesznek a védettségi igazolványra.