Varga Judit interjút adott a BBC-nek + videó

Az interjúban kifejtette, miért szégyenteljes az az alaptalan és összehangolt támadás, amelyet Magyarország ellen indítottak.

Forrás: FACEBOOK/VARGA JUDIT2021. 06. 29. 9:19
VARGA Judit
Luxembourg, 2021. június 22. Varga Judit igazságügyi miniszter interjút ad az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsának luxembourgi ülésén 2021. június 22-én. MTI/EPA/AFP pool/John Thys Fotó: John Thys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán közzétett posztjában röviden összefoglalta az interjú tartalmát. Így írt:

„Szándékos félremagyarázás, előzetes vizsgálatok nélküli megalapozatlan nyilatkozatok, avagy a brüsszeli szokásos.

A BBC-nek adott rádióinterjúmban kifejtettem, hogy miért szégyenteljes az az alaptalan és összehangolt támadás, amelyet Magyarország ellen indítottak a napokban.

Mi úgy véljük, hogy a felcseperedő gyermekek nevelése olyan feladat, amely mindenképpen a szülői házra tartozik.

Ezt a célt szolgálja – diszkriminációtól mentesen – a nemrég elfogadott magyar jogszabály, amely nem mellesleg összhangban áll az Európai Unió Alapjogi Chartájával, azon belül is a 14. cikk 3. pontjával.

Aki nem hiszi, járjon utána!

Teljes interjú a videóban!”

(A borítóképen Varga Judit igazságügyi miniszter látható. Fotó: MTI/EPA/AFP pool/John Thys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.