Vetkőzés a múzeum kertjében: így kulturálódott a szentesi baloldal

Más jellegű kultúra élvez előnyt Szentes baloldali önkormányzatánál. A Jobbik által támogatott Szabó Zoltán Ferenc polgármester és a helyi kulturális bizottság elnöke, Szűcs Ildikó a Múzeumok éjszakája helyett férfivetkőzős show-t szervezett a település polgárainak, méghozzá a helyi múzeum területén. A bizottság baloldali vezetője nem válaszolt lapunknak, ehelyett a gáz elzárására hivatkozott, amikor lapunk szembesítette a chippendale-show megszervezésével.

Hertelendy Gábor
2021. 06. 30. 6:50
null
Múzeumok éjszakája helyett chippendele show volt műsoron a Csongrád-Csanád megyei városban.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Férfivetkőzős, azaz chippendale-show-t szervezett Szentes baloldali önkormányzata a Múzeumok éjszakáján – értesült a Magyar Nemzet. Az országszerte háromszáz helyszínen megtartott, csaknem ezernyolcszáz programot felölelő kulturális eseménysorozatot a Jobbik támogatását élvező Szabó Zoltán Ferenc polgármester vezette önkormányzat és a város művelődési, oktatási és kulturális bizottságának elnöke, a DK által támogatott Szűcs Ildikó kérésére félbe kellett szakítani a Csongrád-Csanád megyei városban. Ezért más helyszínen kellett megtartani a legendás rockzenész, Varga Miklós koncertjét is, amely egyébként szorosan illeszkedett volna a Koszta József Múzeum Attila örökösei Szentes határában című kiállításához. A baloldali városvezetés úgy döntött,

meztelen férfiakkal lepik meg Szentes polgárait a Megyeháza Konferencia- és Kulturális Központjában, amely a helyi Koszta József Múzeum területét is magában foglalja.

A közösségi oldalon közzétett eseményből jól látható, hogy a vetkőzős show szervezője a Hot Men Dance, a We Love Szentes és az Anonym Night elnevezésű oldalak mellett a város művelődési központja volt, ahol a belépőjegyeket is árulták.

– Fel vagyok háborodva, nem is önmagában a rendezvény miatt, hanem mert egy történelmi jelentőségű, tiszteletet érdemlő épület udvarán, ráadásul a Múzeumok éjszakáján tartották meg – nyilatkozta lapunknak Kovács János, Szentes fideszes önkormányzati képviselője, aki a 2019-es önkormányzati választások előtt vezette a város kultúrájáért felelős szervet. Arról is beszélt, hogy

bizottsági tagként nem kapott tájékoztatást Szűcs Ildikótól a szokatlan esemény megszervezéséről, pusztán a város lakóinak felháborodásaiból értesült róla.

Kérdésünkre elmondta, a helyi Fidesz-frakció határozati javaslat megfogalmazását tervezi annak érdekében, hogy Szentes önkormányzata a továbbiakban ne vehessen részt öncélú szexualitást tartalmazó program szervezésében.

Múzeumok éjszakája helyett chippendale-show volt műsoron a Csongrád-Csanád megyei városban

Lapunk telefonon kereste Szűcs Ildikót a chippendale-show megtartásáról. A bizottsági elnök visszakérdezett: „Miért gondolja, hogy én vagyok a kompetens abban, hogy erre válaszoljak?” Amikor szembesítettük pozíciójával, hosszas gondolkodás után nevetve a következőre hivatkozott:

„Bocsánat, de el kell zárni a gázt!”

Szűcs Ildikó ezután e-mailben kérte lapunk kérdéseit, amelyre lapzártánkig nem kaptunk választ. Az ügyben kerestük a polgármestert, de nem értük el, valamint Vidovicsné Molnár Zsuzsannát, Szentes kulturális referensét is, aki elmondása szerint nem nyilatkozhat a témában, ezért a városvezetőhöz irányította vissza lapunk munkatársát.

Úgy tudjuk, a Csongrád-Csanád megye hármas számú egyéni választókerületében független országgyűlési képviselőjelöltként is elinduló Szűcs és Szabó Zoltán Ferenc annak ellenére engedélyezte a vetkőzős show megtartását, hogy tizenkilenc éve hagyomány Magyarországon a Múzeumok éjszakája. Erről konzultált is a városvezetés Farkas László Róberttel, a Koszta József Múzeum igazgatójával, aki azt a választ kapta a kabinettől, hogy a felnőttshow előnyt élvez, a belépőjegyeket már értékesítették. Információink szerint azért szakíthatták félbe az országszerte lezajló kulturális eseménysorozatot a múzeumigazgatóval történő egyeztetés ellenére, hogy

ellehetetlenítsék a szentesi közgyűjtemény vezetőjét.

Ha ez még nem lenne elég, hétfőn jelentette be az LMP, hogy – visszaléptetve eddigi jelöltjüket, Fehér Attilát – Szűcs Ildikót támogatják a baloldali előválasztáson, csatlakozva ezzel a Jobbikhoz és a DK-hoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.