időjárás -1°C Natália 2021. December 9.
logo

Zsigó Róbert: Elindítottuk minden idők legnagyobb otthonteremtési programját

Magyar Nemzet
2021.06.15. 10:09
Zsigó Róbert: Elindítottuk minden idők legnagyobb otthonteremtési programját

Z. Kárpát Dániel napirend előtti felszólalásában kedden arról beszélt a parlamentben, hogy a fiatalok között a legszegényebbek esetében a havi bevételük felét elviszi a lakhatás, ami megnyomorítja a családokat, és bizonyítja, hogy lakhatási káosz van Magyarországon. Nőttek az albérlet árak, és csökkent a bérbe vehető lakások száma, a kormány pedig nem költött szociális bérlakásprogramra. A Jobbik képviselője azt hangsúlyozta, hogy a 25 év alattiak számára bevezetésre kerülő szja-mentesség nem segít a fiatalokon, mert a magas áfa miatt az alig ér valamit. A kormány felzabálja a magyar jövőt és ezért sok fiatal külföldre távozik – mondta Z. Kárpát Dániel.

Zsigó Róbert emlékeztetett rá, hogy kormányzása idején Gyurcsány Ferenc azt tanácsolta a fiataloknak, hagyják el az országot
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Zsigó Róbert válaszában elmondta: a Jobbik mostani főnöke, Gyurcsány Ferenc annyit mondott csak a fiataloknak kormányzása idején, hogy „el lehet innen menni”. Ezek után beszél kivándorlásról a Jobbik.

A baloldali kormányzás utolsó évében hatalmas munkanélküliség volt a fiatalok körében, és devizahitelezésbe lökték a családokat, miközben tandíjat akartak bevezetni – emlékeztetett a családügyi államtitkár, és hozzátette: a Jobbik mostani főnökei 19 százalékos társasági adót és 30 százalékos szja-t szeretnének. A Fidesz–KDNP viszont 2021 elejétől elindította minden idők legnagyobb otthonteremtési programját, amelynek elemeit hosszan sorolta Zsigó Róbert, megemlítve többek között a lakásfelújítási támogatást, az áfa-visszatérítést és a tetőtér-beépítési támogatást. 2022-ben pedig teljes szja-mentességet kap egymillió 25 év alatti fiatal – tette hozzá az államtitkár.

– Álszent, amit ön művel, hogy rajtunk kéri számon azt, amit az önök gazdái tettek a kormányzásuk alatt – szúrt oda a jobbikos képviselőnek Zsigó Róbert.

Szócsaták az Országgyűlésben

Orbán Viktor: Jövőre 5 százalékos lesz a nyugdíjemelés

A dosszié összes cikke