Zsigó Róbert: Elindítottuk minden idők legnagyobb otthonteremtési programját

Az államtitkár emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc azt mondta kormányzása idején a fitaloknak, hogy „el lehet innen menni”.

Magyar Nemzet
2021. 06. 15. 10:09
ZSIG Rbert
Budapest, 2020. október 19. Zsigó Róbert, a családokért felelõs tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára szólal fel napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 19-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Z. Kárpát Dániel napirend előtti felszólalásában kedden arról beszélt a parlamentben, hogy a fiatalok között a legszegényebbek esetében a havi bevételük felét elviszi a lakhatás, ami megnyomorítja a családokat, és bizonyítja, hogy lakhatási káosz van Magyarországon. Nőttek az albérlet árak, és csökkent a bérbe vehető lakások száma, a kormány pedig nem költött szociális bérlakásprogramra. A Jobbik képviselője azt hangsúlyozta, hogy a 25 év alattiak számára bevezetésre kerülő szja-mentesség nem segít a fiatalokon, mert a magas áfa miatt az alig ér valamit. A kormány felzabálja a magyar jövőt és ezért sok fiatal külföldre távozik – mondta Z. Kárpát Dániel.

Zsigó Róbert emlékeztetett rá, hogy kormányzása idején Gyurcsány Ferenc azt tanácsolta a fiataloknak, hagyják el az országot
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Zsigó Róbert válaszában elmondta: a Jobbik mostani főnöke, Gyurcsány Ferenc annyit mondott csak a fiataloknak kormányzása idején, hogy „el lehet innen menni”. Ezek után beszél kivándorlásról a Jobbik.

A baloldali kormányzás utolsó évében hatalmas munkanélküliség volt a fiatalok körében, és devizahitelezésbe lökték a családokat, miközben tandíjat akartak bevezetni – emlékeztetett a családügyi államtitkár, és hozzátette: a Jobbik mostani főnökei 19 százalékos társasági adót és 30 százalékos szja-t szeretnének. A Fidesz–KDNP viszont 2021 elejétől elindította minden idők legnagyobb otthonteremtési programját, amelynek elemeit hosszan sorolta Zsigó Róbert, megemlítve többek között a lakásfelújítási támogatást, az áfa-visszatérítést és a tetőtér-beépítési támogatást. 2022-ben pedig teljes szja-mentességet kap egymillió 25 év alatti fiatal – tette hozzá az államtitkár.

– Álszent, amit ön művel, hogy rajtunk kéri számon azt, amit az önök gazdái tettek a kormányzásuk alatt – szúrt oda a jobbikos képviselőnek Zsigó Róbert.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.