A magyar kormány támogatásával megújult a dunakeszi szakrendelő

A magyar kormány kétmilliárd forintos támogatásával megújult a dunakeszi szakrendelő – jelentette be az emberi erőforrások minisztere, megjegyezve: a beruházás költsége 2,3 milliárd forint volt. Kásler Miklós tájékoztatása szerint ebből az összegből felújították a központi épületet, új pszichiátriai egység jött létre, és parkolókkal is bővült az intézmény. A szakrendelő felújítása az elmúlt negyven év legfontosabb beruházásaihoz tartozik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 22. 21:03
DISSI Csaba; TUZSON Bence; KSLER Mikls
Dunakeszi, 2021. július 22. Pál Miklós, a Dunakeszi Szakorvosi Rendelõintézetet igazgatója, Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere, Tuzson Bence fideszes országgyûlési képviselõ, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára és Dióssi Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester (b-j) a kormány támogatásával felújított rendelõintézetet átadásán 2021. július 22-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kásler Miklós az átadóünnepségen kiemelte, hogy a jövő egészségügye a prevencióra, az egészségben eltöltött időszak meghosszabbítására helyezi a hangsúlyt, hozzátéve, hogy

az egészségügy átalakításának kulcskérdése az alapellátás megváltoztatása.

Véleménye szerint kulcsfontosságú, hogy a beteg a lakóhelyén kapja meg, ami diagnosztikában, terápiában lehetséges, emellett fontos, hogy az orvosok digitális úton, másodpercek alatt hozzájussanak az információkhoz, amelyek alapján megszervezik a beteg további kezelését – sorolta.

Pál Miklós, a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet igazgatója, Kásler Miklós, Tuzson Bence fideszes országgyűlési képviselő és Dióssi Csaba fideszes polgármester a kormány támogatásával felújított rendelőintézet átadásán
MTI/Koszticsák Szilárd

Az orvos-miniszter továbbá hangsúlyozta, hogy

a vidék egészségügyi fejlesztésére a kormány 500 milliárd forintot fordított,

aminek nyomán a vidéki szakrendelők lényegesen jobb állapotba kerültek, mint a fővárosiak, illetve a központi régióhoz tartozók.

A kormány ezért – folytatta – 700 milliárd forintos fejlesztést indított a központi régióban található, valamint a fővárosi intézmények fejlesztésére.

Ez három centrumkórházat, tizenegy országos intézetet, tizenhárom kórházat és harminckét járóbeteg-szakrendelőt érint. Hozzátette: a szakrendelők felújításának, műszerezettségének, infrastruktúrájának javítására 64 milliárd forintot fordít a kormány, tíz szakrendelőt pedig már felújítottak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.