A rendőrség átadta vádemelési javaslattal az Ördög ügyvédje-ügyet az ügyészségnek

Vádemelési javaslattal adta át a rendőrség az ügyészségnek az úgynevezett Ördög ügyvédje-ügyet az Origó információi szerint. Az ügyben a baloldal táskás emberének tartott Czeglédy Csaba is érintett.

Forrás: origo.hu2021. 07. 09. 13:00
CZEGLDY Csaba
Egy Czeglédy nevére kiállított hitelkártyával fizethették az Ördög ügyvédje-oldal hirdetéseit Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Személyes adattal való visszaéléssel gyanúsított meg két embert a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Borkai-videó kiszivárogtatása ügyében.

Egyikük Gyurcsányék ügyvédje és politikustársa, a hatmilliárdos költségvetési csalással vádolt, a baloldal táskás emberének tartott Czeglédy Csaba.

A nyomozók közölték Czeglédyvel, hogy a Borkai Zsolt valódi arca néven létrehozott, jelenleg „Az ördög ügyvédje” nevű Facebook-oldal kezelője Győr-Moson-Sopron megye területére koncentrálva hirdetést kért, a hirdetés költségét pedig Czeglédy bankszámlájával fizették.

A rendőrség szerint ezzel Czeglédy segítséget nyújtott abban, hogy a Facebook-oldalon megosztott weboldalakat és ezáltal a szexfelvételeket a megyei Facebook-felhsználók megismerjék, ezért őt bűnsegédként elkövetett személyes adattal visszaélés vétségéve, valamint bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés vétségével gyanúsítják.

Egy Czeglédy nevére kiállított hitelkártyával fizethették az Ördög ügyvédje-oldal hirdetéseit
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Czeglédy maga hozta nyilvánosságra kihallgatási jegyzőkönyvének részletét, amiből kitűnik, hogy azzal gyanúsítják,

a nevére kiállított hitelkártyával fizették Az ördög ügyvédje Facebook-oldal tartalmait.

Mint az köztudott, a hivatalos oldal tartalmait, bejegyzéseit csak és kizárólag olyan személy tudja hirdetni a „Bejegyzés kiemelése” gombbal, aki annak az oldalnak a jogkörökkel felruházott adminisztrátora. A hirdetések feltétele, hogy az oldalon el kell menteni egy bankkártya vagy hitelkártya adatait, amire az elköltött összegeket ráterhelik. A nyomozók szerint az Ördög ügyvédje-oldal esetében egy Czeglédy Csabához köthető hitelkártyáról intézték a hirdetéseket.

A Borkai Zsolt egykori győri polgármesterhez köthető botrány 2019 októberében robbant ki, amikor Az ördög ügyvédje nevű blogon szexvideórészletet tettek közzé, többek között a volt polgármesterről.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.