Áldatlan állapotok egy óbudai napközis táborban

„Ahogy látható, elkezdődött a tábor lerohasztása, amely egyenesen fog elvezetni a Barátság park privatizációjához is” – írta közösségi oldalán Bús Balázs, Óbuda korábbi polgármestere. A kormánypárti politikus egy levelet tett közzé, amit egy felháborodott édesanyától kapott. Bús szerint a levél alapján a gyerekek veszélyeztetése is felmerül.

2021. 07. 01. 16:26
null
Bús Balázs Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az alábbi levelet tegnap kaptam egy óbudai édesanyától. Egészen elképesztő, ami a Laborc utcai napközis táborban tapasztalható. Az, hogy a polgármester nem válaszol a panaszosoknak, már megszokhatták az óbudaiak, de hogy a gyerekeknek is el kell szenvedniük a baloldal belső hatalmi marakodását, felháborító” – írta Bús Balázs a közösségi oldalán.

Óbuda korábbi fideszes polgármestere szerint látható, elkezdődött a tábor lerohasztása, amely egyenesen fog elvezetni a Barátság park privatizációjához is. A levél alapján a gyerekek veszélyeztetése is felmerül.

„Kérdés, hogy Szabó Tímea fog-e ezért is feljelentést tenni, vagy az óbudai gyerekek közömbösek neki, ahogy a tüdőgondozó egészségügyi dolgozóit ért bántalmazások kapcsán is nagyot hallgatott. Én a mai nappal az illetékes hatóságokat értesíteni fogom!” – szögezte le Bús Balázs.

Mint ismert, a párbeszédes országgyűlési képviselő feljelentést tett a hatóságoknál, mert a Fidelitas néhány tagja fűkaszával levágta a gazt, amit természetkárosításnak ítélt meg. Mindeközben az óbudai gyermekek méltatlan körülmények között kapnak hőgutát a betonon.

A kormánypárti politikus feljelentésének alapját egy aggódó anyukának a levele adja, amelyben leírja:

a medencéket nem lehet használni, mivel nincs bennük víz, de ami még felháborítóbb, a rengeteg gyerek a tűző napon egy nem túl nagy, behatárolt betonplaccon ücsörög vagy mozog, mert a fák közé sem engedik őket, állítólag annyira elhanyagolt a terület, hogy veszélyes lenne a gyerekekre.

„Megkérdeztük a pedagógusokat, miben tudnánk nekik segíteni. Ők nagyon elkeseredettek voltak, az én lányomra vigyázó napközis tanár azt mondta, ő több hetet bevállalt, de nem fogja végigcsinálni. Ezt a hetet végigviszi, de nem adja az arcát az itt folyó történésekhez. Azt kérték, vigyünk a gyerekeknek vízipisztolyt, hogy legalább azzal spriccelhessék egymást, és ne kapjanak hőgutát” – írja a kétségbeesett anyuka, aki hozzátette: írtak Kiss László polgármester (DK) oldalára, ahol az egyik szülő felvetette, hogy a gyerekfelvigyázók közül többen nem rendelkeznek szerződéssel. Kiss László ezt tagadta, de a többi felvetésre nem reagált.

„Valószínűleg az is az érvei közé tartozna, hogy ez egy ingyenes tábor, örülni kell annak is, hogy ezt biztosítja az önkormányzat, de nagyon éles a kontraszt az előző évadok és a mostani között. Ráadásul azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy sok-sok gyerek összezsúfolódva aszalódhat a napon 40 fokban. Tudom, hogy jelenleg nem tud segíteni ezen a problémán, de fontosnak tartom, hogy tudjanak erről az emberek, és mindenekelőtt ön. Minden máshogy működött az ön polgármestersége alatt” – zárta sorait az anyuka.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.