Autósüldözésbe kezdhet kormányfőként Karácsony

Karácsony Gergely német szövetségese, a zöldpárti Annalena Baerbock benzináremelést és sebességkorlátozás bevezetését szorgalmazná a győzelme esetén Németországban. A német politikus és a főpolgármester találkozója után a magyar városvezető a közösségi oldalán ígéretet tett: Európa híveként fog szorosan együttműködni szövetségeseivel. Ebből kiolvasható, hogy Karácsony kormányra kerülése után német mintára országos autósüldözésbe kezdene, megemelné a benzin árát és lejjebb vinné a sebességkorlátot.

2021. 07. 01. 15:49
null
Annalena Baerbock és Karácsony Gergely Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A kormányváltás után Magyarország nem lesz többé a kínai és orosz befolyás kísérleti terepe, hanem újra Európa centrumához fog tartozni. Az Orbán-rezsimet leváltó új magyar kormány egy erős, a demokráciát és jogállamiságot határozottabban védő Európa híveként fog szorosan együttműködni szövetségeseivel – írta Karácsony Gergely főpolgármester, miután Berlinben találkozott Annalena Baerbockkal, a német zöldek kancellárjelöltjével és társelnökével.

Amennyiben a német szövetségi választásokon a Zöldek győznek, és Annalena Baerbock kancellár lesz Németországban, jelentős változásokra kell felkészülnie az autósoknak.

A párt társelnöke 16 eurócentes benzináremelést és 130-as sebességkorlátozás bevezetését ígérte programjában.

Annalena Baerbock és Karácsony Gergely
Fotó: Facebook

Emlékezetes, hogy Karácsony Gergely főpolgármester első javaslatai közt volt, hogy „a teljes városra érvényes, csökkentett sebességű zónák” jöhetnek létre.

A javaslat pontosan így szólt: „A fő- és gyűjtőúthálózati szerepkört betöltő útvonalak esetében általánosan az 50 km/h, a mellékúthálózat esetében a 30 km/h, a lakópihenő övezetekben 20 km/h maximális sebesség alkalmazásával csökkenthető a közúti balesetek gyakorisága és kimenetelük súlyossága”.

A feltehetőleg drasztikus sebességkorlátozás bevezetésével még 2022-es választásig vár a főváros, ahogy a korábban megírtuk, a dugódíj bevetésével is. A népszerűtlen lépések elnapolása mellett Karácsony Gergely párbeszédet is kezdett azzal a Magyar Autóklubbal, amelynek javaslatait rendre figyelmen kívül hagyta. A főpolgármester a miniszterelnöki kampánya kezdetén ellátogatott az autós egyesülethez, a főpolgármesteri hivatal közleményében úgy fogalmazott: a felek egyértelműen kijelentették szándékukat, hogy a Magyar Autóklub és a Főpolgármesteri Hivatal új szakmai alapokra helyezi a közöttük lévő kapcsolatot és a jövőben operatív, szakmai együttműködést folytatnak egy élhetőbb, megfelelő közlekedési infrastruktúra kialakítása érdekében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.