Meghaladta az 5,5 milliót a beoltottak száma Magyarországon

Magyarország a teljes átoltottságot tekintve továbbra is a második helyen áll az Európai Unióban.

Forrás: Koronavirus.gov.hu2021. 07. 20. 10:15
null
Hamarosan megkezdődik a regisztráció a harmadik oltásra. fotó: Havran Zoltán Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keddre a beoltottak száma 5 573 557 fő, közülük 5 311 557-en már a második oltást is megkapták. Huszonöt új fertőzöttet igazoltak – közölte a Koronavírus.gov.hu. A kormányzati tájékoztatási portál adatai szerint ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 889 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

A mai napra elhunyt két beteg, így az elhunytak száma 30 019 fő. Eközben a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 743 449 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 35 421 főre csökkent. Hetvenhét koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük tizenegyen vannak lélegeztetőgépen. A regisztráltak száma 5 493 000 fő, és 94 százalékuk már fel is vette az oltást.

Hamarosan megkezdődik a regisztráció a harmadik oltásra
Fotó: Havran Zoltán

 

Magyarország a teljes átoltottságot tekintve második az Európai Unióban, így járványügyi szempontból hazánk továbbra is az egyik legbiztonságosabb ország. A delta vírusmutáns azonban több európai országban erősen terjed, ezért kérjük, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg

– hangsúlyozták a közleményben, amelyben emlékeztetnek arra is, hogy a

a megelőzés érdekében

Európában elsőként a magyar kormány teszi lehetővé a harmadik oltást, augusztus 1-jétől.

Az átoltottság növelése érdekében a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni, és iskolakezdés előtt minden oktatási intézményben elérhető lesz az oltás. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.