időjárás 20°C Amália 2022. október 7.
logo

Helyette szégyelljük magunkat: újabb aranyköpések Karácsonytól + videó

Nagy Orsolya
2021.07.16. 18:03
Helyette szégyelljük magunkat: újabb aranyköpések Karácsonytól + videó

„Örüljenek, hogy a város fejlődik, legyenek türelmesek” – szólított fel Karácsony Gergely péntek délelőtti sajtótájékoztatóján, ez már nem az első lekezelő megnyilvánulása volt a főpolgármesternek, amikor a fővárosi dugóhelyzetet kérik rajta számon.

– A Balatonra vezető úton is dugó van, ilyen a nagyvárosi élet – zavarodott bele mondandójába Karácsony Gergely péntek délelőtt, aki hosszú idő óta nem tartott sajtótájékoztatót.

Igaz, most sem tervezte, az utolsó pillanatban jelentették be, hogy a főpolgármester az újságírók elé áll országos témában. Mint írtuk: a főpolgármester a dugókkal kapcsolatban Balogh Samu, kabinetvezetőt tolta maga elé, de Karácsony így sem úszta meg a kaotikus közlekedési helyzettel kapcsolatos kérdéseket. A főpolgármestertől megtudtuk: a dugókért is a kormány a hibás, majd aranyköpéseit kiegészítve azt mondta:

– Arra kérem a budapestieket, hogy örüljenek annak, hogy a város fejlődik és legyenek türelmesek

A fent említett bravúros mondatokat Bohár Dániel videós összefoglalóban gyűjtötte össze.

Korábban Karácsony Gergely a zuglói jelöltbemutató-sajtótájékoztatón egy a fővárosi dugót firtató újságírói kérdésre azt üzente minden autóban ülőnek: „Szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog!”

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.