Kocsis Máté a szúnyogügyről: micsoda blama, micsoda sajtómunka, züm-züm!

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nem hagyta szó nélkül, hogy a baloldali sajtó kiforgatta szavait. A kormánypárti politikus tényként közölte, hogy Szegeden sok a szúnyog. Az ártatlan megjegyzésben egyes lapok kormánykritikát láttak, az igazság ezzel szemben az: az önkormányzatoknak maguknak is van joguk a szúnyogirtást elvégezni. Kocsis nem tett bejelentést a sok szegedi szúnyog miatt, mint írta: csak nagyobb vérszívók észlelése esetén tesz ilyet. Szavai szerint a szegedi önkormányzatnál vannak olyanok is.

Forrás: Facebook2021. 07. 06. 12:12
KOCSIS Mt
Balatonalmádi, 2019. február 14. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje beszél a Harrach Péterrel, a KDNP frakcióvezetõjével közösen tartott sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP frakciószövetség háromnapos frakcióülésének második napján Balatonalmádiban 2019. február 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Dübörög a belpolitika ezerrel, kirobbant a szegedi szúnyogBOTRÁNY (SzSzB)!” – írta közösségi oldalán Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője visszaidézte, hogy az RTL, a Telex, a HVG, a 24.hu, a Népszava és más baloldali portálok hétfő este valahogy pont egyszerre figyeltek fel egy hét nappal korábbi bejegyzésére.

Kocsis zárójelben azt is megjegyezte: milyen szerencse, hogy nincs összehangolt baloldali propagandasajtó, hiába no, csak véletlenek vannak.

„Az egyhetes átfutási idő egy ilyen világbotrányt jelentő ügyben meglepően sok, de hát ennyi kellett a magát durván megtámadva érző balos szegedi városvezetésnek, hogy leadja a megrendelést a lakájmédiának” – mutatott rá a kormánypárti politikus, aki előbb a saját posztját, majd a szalagcímeket is visszaidézte.

„Szeged – kézilabdabajnok városi csapat, sok szúnyog, kevés térfigyelő kamera, zűrös városvezetés, erősödő jobboldal” – ezt Kocsis Máté írta június 28-án a Fecebookon, majd az országgyűlési képviselő odaszúrt a baloldali sajtónak: „Éberség, elvtársak! E rövid mondat felfogására és kiforgatására sok az egy hét, lássuk be!”

A kormánypárti politikus a kedvenc szalagcímeit is megosztotta:

24.hu: „Szúnyog-ügy: Kocsis Máté Botka Lászlóra célzott, de Pintér Sándort találta el”

RTL: „Ki a hibás a sok szúnyogért?”

Népszava: „Kocsis Máté a szúnyogokat felhasználva csipkedte Szeged ellenzéki vezetését”

HVG: „Kocsis a sok szúnyogra panaszkodott, de kicsit félrement a kritika”

Kocsis megjegyezte: azt ötölték ki tehát, hogy micsoda blama a csodás szegedi önkormányzatot okolni a szúnyogokért, hiszen a gyérítés a kormány dolga!

„Szuper sajtómunka. A szövegértelmezési problémákkal és lehengerlő tájékozatlansággal felvértezettek számára jelezném, hogy a szöveg nem tartalmaz kritikát, pusztán azt a tényt állapítja meg, hogy Szegeden sok a szúnyog. Bárki is a felelős érte, sok a szúnyog. Erre panaszkodtak az ott élők. Pont.”

– öntött tiszta vizet a pohárba Kocsis. A képviselő hozzátette: túl nagy utánajárást az sem igényelt volna, ha a kollégák felmennek az BM OKF honlapjára, ahol ezt találják: „A központi szúnyoggyérítés mellett minden önkormányzatnak lehetősége van saját költségvetése terhére szúnyoggyérítést végeztetni a településen.”

„Tehát a féltve őrzött Botka László, ha nagyon akarná, pont megtehetné, hogy szúnyogot irt, de jobb másra mutogatni.

Számos településen (balos polgármesterek is) megteszik ahelyett, hogy durcásan a propagandasajtóhoz rohangálnának. Szóval az a helyzet, hogy a polgármester úrnak sajnos több köze van a sok szúnyoghoz, mint a kézicsapat bajnoki címéhez. Zárásként pedig ezúton válaszolnám meg az év legjobb sajtómegkeresését, miszerint tettem-e bejelentést a BM OKF-nél a szegedi szúnyoghelyzet miatt? Nem, mert csak nagyobb vérszívók észlelése esetén teszek ilyet. De a szegedi önkormányzatnál vannak olyanok is. Züm-Züm!” – zárta sorait Kocsis Máté.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.