Plakátokon mémelik Karácsony Gergelyt a fővárosiak

Ismeretlenek figyelemfelkeltő plakátokat helyeztek el Budapest utcáira, olyan feliratokkal, mint: „Budapesti pollenfesztivál – allergiásoknak nem ajánljuk!”, „Ez nem dugó, hanem autószauna”, vagy „Fővárosi szedd össze magad akció”.

2021. 07. 15. 18:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főpolgármester munkásságát bíráló plakátok jelentek meg Budapest-szerte, amelyek emlékeztetnek Karácsony kukaleszerelési akcióira, a méhlegelőkre vagy éppen a gigadugókra. A gerilla akciót nem tudni kik követték el, az biztos, hogy megelégelték a fővárosi viszontagságokat. Olyan feliratokkal találkozhatunk mint

„Budapesti pollenfesztivál – allergiásoknak nem ajánljuk!”, „Ez nem dugó, hanem autószauna”, vagy „Fővárosi szedd össze magad akció”.

Fotó: Facebook

Mint ismert: Karácsony Gergely főpolgármester a hulladékgyűjtők számának növelése helyett a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-n keresztül beszedette a zöld hulladékkosarak egyharmadát, amitől a kukaürítő járatok számának csökkentését remélték.

Azóta Budapest utcáin több helyütt kupacokban áll a szemét egy-egy hulladékkosár körül.

A nyár elején a főváros a spórolási lehetőséget a fűkaszálási költségek spórolásában látta meg, ezért a város több tucat pontjára „méhlegelő” feliratú táblákat helyezett ki. „Van egy helyzet és egy törekvés, ezek pedig összecsúsznak. A helyzet Budapest költségvetési helyzete:

a főváros a csőd szélén áll, mintegy nyolcvanmilliárd forint hiányzik a költségvetéséből. Ez azt jelenti, hogy mint a legtöbb fővárosi cégnek, a Főkertnek sincs elég pénze az alapfeladatai ellátására sem”

– fogalmazott Kerpel-Fronius Gábor Momentumos főpolgármester-helyettes közösségi oldalán. Mint kiderült: a méhlegelők létrehozásával akarták elfedni az esőzések után hirtelen megnövekedett gazzal való küzdelmüket.

Fotó: Facebook

A nyár a mindennapos dugókban teljesedett ki, amikor a főpolgármester úgy döntött, hogy egyszerre indít el több fővárosi felújítást, mint a Lánchíd, a pesti alsó rakpart és a Blaha Lujza tér felújítása, ennek eredményeképpen július közepére a reggeli és a délutáni órákban teljesen leállt a főváros közlekedése.

Fotó: Facebook

Amennyiben olvasóink is találkoztak hasonló plakátokkal, küldjék meg nekünk, a [email protected] címre!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.