Soltész Miklós: Előtérben kell tartani a kultúrát és a kereszténységet

Az államtitkár Mohácson járt, ahol elmondta, hogy Közép-Európa és a Balkán országainak nem szabad elfeledni a hagyományaikat.

Forrás: MTI2021. 07. 28. 17:35
SOLTSZ Mikls
Az államtitkár elmondta, hogy fontos a keresztény kulturális gyökerek megőrzése. MTI/Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Közép-Európában és a Balkánon élőknek úgy kell elérniük a nyugat-európai országok életszínvonalát, hogy – velük szemben – mindvégig előtérben tartják a kultúrát és a kereszténységet”

– mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Mohácson.

A politikus a helyi, elsősorban szerb nemzetiségi diákok részvételével zajló népzenei táborban tett látogatásán kiemelte: fontos, hogy ápoljuk hagyományainkat, kultúránkat, mert látjuk, hogy Nyugat-Európa bár elérte gazdagságának határát, arra mégis képtelen volt, hogy ezzel párhuzamosan a kultúráját, a közösségeit és a kereszténységet is hasonlóan magas szintre emelje.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy napjainkban Nyugat-Európában az egyes nemzetek értékeit, hagyományait kultúráját igyekeznek háttérbe szorítani, míg a kereszténységet amolyan múzeumi tárgyként kezelik.

Az államtitkár elmondta, hogy fontos a keresztény kulturális gyökerek megőrzése
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Vélekedése szerint a Közép-Európában és a Balkánon élőknek az a feladatuk, hogy életszínvonal és gazdaság tekintetében oly módon közelítsék meg vagy érjék el Nyugat-Európa országait, hogy közben nem követik el azok hibáit, s nem feledkeznek meg a kultúra, a kereszténység, a nemzet, a nemzetiségek és a hagyományok előtérben tartásáról.

– E gondolatiságnak megfelelően a magyar kormány az országban élő nemzetiségeket is kiemelten támogatja, ennek részeként hagyományőrző kulturális eseményeik, táboraik megtartását idén 850 millió forinttal segítette

– tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.