Szánthó Miklós: Megelőző csapást jelenthet a gyermekvédelmi népszavazás

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint a népszavazás által stop-gender táblát mutathatunk a nyugat-európai országoknak.

2021. 07. 21. 15:28
Sznth Mikls
Brüsszel, 2017. december 7. Az Európai Parlament (EP) által közreadott kép Szánthó Miklósról, az Alapjogokért Központ igazgatójáról az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) a jogállamiság magyarországi helyzetérõl tartott meghallgatásán Brüsszelben 2017. december 7-én. (MTI/Európai Parlament/Dominique Hommel) Fotó: Dominique Hommel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A miniszterelnök által bejelentett népszavazási kezdeményezés azért előremutató, mert egy megelőző csapást jelenthet az egész világon jelen lévő ideológiai harcban

– jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ szerdai sajtótájékoztatóján. A Központ igazgatója szerint Magyarországon fel lehet mutatni egy „stop-gender” táblát, amely egyben azt is üzeni, hogy hazánkban nem következhet be az, ami Nyugat-Európában már megtörtént.

Szánthó Miklós szerint hazai politikai viszonylatban a népszavazás során „elválik majd a víz a májtól”, hiszen minden egyes pártnak el kell majd döntenie, hogyan viszonyul ehhez a kérdéshez.

– Most majd kiderül, hogy kik állnak a gyermekek védelme mellett, és kik áldoznák fel a gyermekek egészséges fejlődését – jelentette ki Szánthó Miklós, aki egyben mindenkit arra buzdít, hogy szavazzon a genderideológia ellen, mondjon nemet az ideológiai alapú genderérzékenyítésre.

A Magyar Nemzet kérdésére válaszolva, miszerint mekkora társadalmi részvétellel tekinthető sikeresnek a népszavazás Szánthó Miklós elmondta, az alaptörvényben rögzített deklarációnak megfelelően az országos népszavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott. Hozzátette:

ha magas lesz a részvétel, de nem éri el az érvényességhez, eredményességhez szükséges küszöböt, viszont egyértelmű lesz a választópolgári akarat, akkor az jogi értelemben nem, de politikai értelemben egy nagyon erős üzenetet fog jelenteni,

akár a marxizálódó liberális oldal hazai vazallusai, akár az Európai Unió számára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.