időjárás 3°C Aranka 2023. február 8.
logo

Vádat emelt az ügyészség a gyermekük tanárát bántalmazó szülők ellen

Forrás: MTI
2021.07.02. 11:21
Vádat emelt az ügyészség a gyermekük tanárát bántalmazó szülők ellen

Vádat emelt a Füzesabonyi Járási Ügyészség egy nő és egy férfi ellen, aki többször megütötte általános iskolás gyermeke egyik tanárát 2020 októberében Kompolton – közölte a Heves megyei főügyészhelyettes pénteken az MTI-vel.

Kalmár Gyula közleménye szerint a szülők – egy korábbi nézeteltérés folytatásaként – az iskolai buszjárat megállójában várták a tanárt.

Amikor a pedagógus leszállt a buszról, a nő szidalmazta és többször arcon ütötte, majd a férfi is kétszer ököllel megütötte az arcát és az orrát, amelynek következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést, orrcsonttörést szenvedett

– ismertette a főügyészhelyettes.

Azt írta:

a nőt egy másik – már felnőttkorú – gyermeke próbálta nyugtatni, de nem járt sikerrel, a bántalmazásnak végül a buszvezető és egy másik tanár vetett véget.

A szülők azzal, hogy a kiskorú gyermekük jelenlétében bántalmazták a pedagógust, a nevelésük alatt álló fiú erkölcsi fejlődését is veszélyeztették – tette hozzá.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, súlyos testi sértés és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a büntetlen előéletű szülők ellen, és indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett szabadságvesztés mellett pénzbüntetést is szabjon ki – olvasható a közleményben.

(A borítókép illusztráció. Forrás: MTI/Sóki Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.