Az autósokra irányítja a célkeresztet a baloldali összefogás

Tovább folytatódik az autós üldözés Budapesten, mivel már a benzines autókat is kitiltaná a fővárosból az LMP társelnöke.

Magyar Nemzet
Forrás: HírTV2021. 08. 14. 18:35
null
Aránytalanságok és átgondolatlanság jellemzi a másfél éve regnáló városvezetés döntését illusztráció Magyar Nemzet fotó:Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke szombati sajtótájékoztatóján a pártja terveit ismertetve elmondta: mindenhonnan ki kell tiltani a dízelautókat és a belső égésű motorral szerelt járműveket is. A Hír TV híradójának a tudomása szerint a baloldal közös programja 2030-tól megtiltaná a nem elektromos járművek forgalmazását.

A riportban emlékeztetnek, hogy a héten Manhalter Dániel, a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje kijelentette: a baloldalon teljes az egyetértés abban, hogy az autókat ki kell szorítani a fővárosból.

 – Budapesten minél több biciklisnek kell lennie, és ki kell szorítani az autósokat 

– nyilatkozta a politikus. Egy korábbi videójában pedig azt is beismerte, hogy az eddiginél valóban sokkal nagyobb dugók vannak Budapesten, ezért a felújítások idejére azt tanácsolta Karácsony Gergelynek, hogy átmenetileg csökkentse a biciklisávok számát a városban. Az említett felvételen arra is figyelmeztette a főpolgármestert, hogy ha nem cselekednek, akkor a szeptemberi iskolakezdés idején még nagyobb torlódások lesznek.

A Hír TV beszámolója arra is kitér, hogy Budapesten hónapok óta zajlik az autósok üldözése, mivel Karácsony Gergely főpolgármester amellett, hogy kitiltaná a dízelautókat, több felújítást is egyszerre kezdett meg és ezzel soha nem látott forgalmi dugókat idézett elő a fővárosban.

A baloldali vezetésű fővárosban hónapok óta forgalmi dugók lehetetlenítik el a közlekedést 
Fotó: BACHPEKARYMATE

Mint azt lapunk korábban megírta, valószínűleg a baloldali előválasztás kampányának részét képezi Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltnek az a bejelentése, hogy kitiltják Budapestről a dízelüzemű autókat. A Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke akkor a Magyar Nemzet megkeresésére úgy fogalmazott: 

Karácsony Gergely bejelentése, miszerint kitiltják a dízelautókat a fővárosból, valószínűleg csupán egy politikai lufi, ami tíz-húsz éves léptékben valósulhat meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.