Dobrev Klára elsőként adta le az ajánlásait a baloldal háziversenyén

Gyurcsány Ferencék a végső határidőig folytatják a gyűjtést.

Bákonyi Ádám
2021. 08. 31. 12:44
Dobrev poszt-trauma
Budapest, 2019. szeptember 20. Karácsony Gergely ellenzéki fõpolgármester-jelölt és Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselõje sajtótájékoztatót tart 2019. szeptember 20-án Közvetlen uniós forrást az önkormányzatoknak! - Zuglóban már megcsináltuk címmel egy zuglói foghíjtelken, ahol uniós forrásokból fognak felépíteni egy házat szociális bérlakások számára. MTI/Máthé Zoltán Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje elsőként adta le az ellenzéki előválasztáshoz szükséges ajánlásait az Országos Előválasztási Bizottságnak – közölte a párt. Mint írták, több mint 60 ezer ajánlást gyűjtött Dobrev Klára, mindössze hat nap alatt, a Demokratikus Koalíció ugyanakkor a továbbiakban is folytatja az ajánlásgyűjtést, a legvégső határidőig, szeptember 6-ig.

„Mi, európai magyarok hiszünk abban, hogy a 2022-es tavaszi országgyűlési választásra a legalkalmasabb, legesélyesebb jelölteket kell szembeállítani a Fidesz jelöltjeivel, mert csak így lehet megdönteni az Orbán-rendszert. Ezért támogatjuk Dobrev Klárát az őszi ellenzéki előválasztáson, mert nemcsak győzni, hanem kormányozni is tudni kell” – zárul a közlemény.

Ismert: a baloldali előválasztás részeként múlt hétfőn kezdődött meg az ajánlások gyűjtése. A miniszterelnök-jelölteknek húszezer, az egyéni jelölteknek négyszáz érvényes ajánlást kell begyűjteniük, hogy ténylegesen indulhassanak a megméretésen. A miniszterelnök-jelöltek közül 

egyébként Karácsony Gergely jelezte elsőként, hogy megvan a szükséges számú ajánlása, ám ezek szerint ő még nem adta le azokat az Országos Előválasztási Bizottságnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.