Egyre nagyobb a közlekedési káosz Miskolcon

Tovább mélyül a tömegközlekedési káosz Miskolcon. Miközben a város villamosai és buszai zsúfolásig megteltek, az ország legdrágább vonaljegyét árusítják, és a biztonsággal is vannak gondok, a Jobbik által támogatott Veres Pál polgármester saját embereit ülteti a helyi közlekedési vállalat felügyelőbizottsági székeibe.

Hertelendy Gábor
2021. 08. 13. 14:51
null
20200901 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Iskolakezdés okán kialakult közlekedési helyzet illusztráció. Fotó: Ádám János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miskolc közlekedési káosza mögött teljes szakmai alkalmatlanság áll nemcsak a vállalat, hanem a baloldali városvezetésben is – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a miskolci Fidesz–KDNP-frakció szóvivője. Hollósy András közölte: 

 

az elmúlt években a szakemberek helyett „haverokat”, álláshalmozó politikusokat ültettek be a felügyelőbizottságba, akik milliós fizetéseket zsebelnek be közpénzből.

 – Teljesen nonszensz az a gyakorlat, hogy Magyarország legdrágább vonaljegyét árusítja ötszáz forintért Borsod-Abaúj Zemplén megye székhelye – jelezte az önkormányzati képviselő, hozzátéve: a bliccelőket eközben öt darab ajándék jegyben részesítik, a Diósgyőri VTK szurkolóktól pedig időközben elvették azt a jogot, hogy a hazai meccsekre ingyen utazhassanak. Arról is beszélt, hogy egyre több a biztonsági botrány is ezeken a járműveken: 

 

a macsétás utas, a villamosvezető megtámadása és a tisztességes utasok molesztálása mindennapi jelenséggé vált.

 – Ez márpedig megengedhetetlen és a szakmaiatlanság egy olyan csúcsa, amely közröhej tárgyává is vált – értékelt Hollósy András.

 

A helyi kormánypárti sajtótájékoztatón a szóvivő azt is elmondta: 

sok miskolci dolgozó, aki az esti órákban végez a munkahelyén, nem tud hazautazni, aki pedig korán reggel kezd, nem tud eljutni munkába a miskolci tömegközlekedéssel.

 – Azok az egyetemisták, akiknek este érkezik meg a vonatuk Miskolcra, nem tudnak eljutni az egyetemre, azok pedig, akik a belvárosban akarnak beülni egy étterembe, este már csak taxival mehetnek haza – fejtette ki Hollósy András, aki arra is figyelmeztetett, hogy hamarosan véget ér a nyári iskolai szünet, és szeptembertől már egyre több gyermekre is vigyázni kell utazás közben, emiatt nőni fog a felnőtt utazóközönség létszáma is. – Mindezek okán felszólítjuk a városházát és a miskolci baloldalt, hogy állítsák vissza a tisztességes, fair menetrendet és a biztonságos utazási körülményeket. A közbiztonsági problémák orvoslása érdekében ugyancsak felszólítjuk őket, hogy haladéktalanul hozzanak létre speciális közlekedési rendészetet, ami a járműveken és a megállókban biztosítani tudja a rendet, és meg tudja védeni az egyedül utazó gyermekeket is – közölte a szóvivő.

 

Nem először szembesül Miskolc a közösségi közlekedés káoszával. Tavaly egyszerre zárták le a főbb csomópontokat felújítás miatt, amely forgalmi dugókhoz vezetett, sőt 

másfél év alatt csaknem ötvenszer változott a tömegközlekedés menetrendje.

 Több járat törlésére, ritkításokra is sor került, amelynek megoldása közel két éve várat magára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.