Láng Zsolt: Holnap nem a Fidesz fog háborogni, hanem azok, akik a dugókban ragadnak

– Arra az indokolatlan káoszra, amit Budapest vezetése idézett elő már a nyári szezonban a főváros életében, arra ép ésszel nincs szakmai magyarázat – reagált lapunknak Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője Karácsony Gergely főpolgármester kedd reggeli videós üzenetére, amelyben előremenekülve azt mondta: az iskolakezdéskor a Fidesz fog háborogni, hogy nem lehet közlekedni a városban.

2021. 08. 31. 14:21
null
Dugó Illusztráció 20210831 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.
Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi képviselője
MTI/Balogh Zoltán

Karácsony úr észrevehetné végre, hogy Budapesten nem a Fidesz fog háborogni, hanem azok az iskolába, munkába indulók, akik az indokolatlan, óriási dugókban fognak ragadni, ahelyett hogy kiszámíthatóan közlekedhetnének. Igen, szeptember első napjai valóban minden évben kiemelten forgalmasak és türelmet igényelnek, de ehhez hozzászokott mindenki – mondta a Magyar Nemzetnek Láng Zsolt arra reagálva, hogy Karácsony Gergely főpolgármester videoüzenetében a Fideszre hárította a szeptember 1-i iskolakezdéssel várható közlekedési káoszért a politikai felelősséget. A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője hangsúlyozta: "Mindezekkel együtt arra az indokolatlan káoszra, amit Budapest vezetése idézett elő már a nyári szezonban a főváros életében, arra ép ésszel nincs szakmai magyarázat".

– A főpolgármester pedig a problémát nem kerülheti meg azzal, hogy álmos szemekkel a Facebookon egy kisvideóban másra mutogat. Azt a cinikus hozzáállást sem ajánlom neki, ahogyan nemrég valamelyik hű szolgája a háta mögül főnökét ismételve, röhögve odakiabált az elkeseredett, órák óta dugóban ülő autósnak, hogy szálljon ki és gyalogoljon. Végre dolgozni kéne Budapestért, a miniszterelnöki ambícióit pedig nem mindenek fölé helyezni. Már ha képes rá - tette hozzá Láng Zsolt

A főpolgármester kedd reggeli Facebook-videójában arról beszélt, hogy az iskolakezdés miatt a Fidesz azon fog „háborogni”, hogy nem lehet közlekedni a városban. Karácsony Gergely szerint sok mindent tesznek azért, hogy könnyebb legyen a szeptember elsejei iskolakezdés. Ilyen például a 14 éven aluliak ingyenes utazása, amellyel ugyan megkönnyítik a tömegközlekedéssel járó családok anyagi terheit, de ez nem fog jelentős változást hozni az autóval közlekedők számában. 

 

Megkésett beruházások 

Érdekes a főpolgármester felelőtlen magatartása, kommunikációs könnyelműsége, ugyanis a nyári időszakban már ellehetetlenült a budapesti közlekedés az egyszerre megkezdett fővárosi nagyberuházások miatt. A főpolgármester több nyilatkozatában próbálta a felelősséget a kormányra hárítani, mondván a támogatásoknak lejár a határideje. Ezzel szemben Karácsony arról nem szólt, hogy a Blaha Lujza tér és Lánchíd rekonstrukcióját több mint egyéves csúszással kezdték meg, mert a főváros új vezetése újragondolta az előző városvezetés kész terveit és újabb közbeszerzési eljárásokat folytattak le, melyek után jóval drágábban kezdték meg a felújításokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.