Elvtelen baloldali összeborulás Pécsen

Nemrég Keresztes László Lóránt, az LMP országgyűlési képviselője hasonult meg korábbi önmagával és vállalt közösséget a régi baloldallal, most pedig ugyanezt tette Kóbor József, a párt pécsi politikusa, aki ezzel feladta régóta őrzött függetlenségét.

Forrás: Bama2021. 08. 14. 10:58
KERESZTES László Lóránt
Keresztes László Lóránt Gyurcsányékat okolja Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten jelentették be, hogy Kóbor József, az LMP pécsi önkormányzati képviselője belépett a várost vezető baloldali összefogás frakciójába, ezzel fealdva korábbi önállóságát. Az eseményen Keresztes László Lóránt LMP-s országgyűlési képviselő is felszólalt, akit az MSZP is támogat képviselőjelöltként a megye második számú választókörzetében, mióta a szocialisták korábbi emberüktől Szakács Lászlótól megvonták a bizalmat és kirúgták a pártból – írja a Baranya megyei hírportál, a Bama.hu.

 

Az eltelt napok során több kritika is érte a pécsi önkormányzati képviselőt, amiért feladta eddigi nézeteit és közösséget vállalt a várost vezető baloldali összefogással. Amint arra a Pécs aktuál cikket rámutatott, Kóbor József a támadások ellen úgy próbált védekezni a közösségi oldalán, hogy elmondta: 

Karácsony Gergely a politikai karrierjét az LMP hasonló etikai szabályzatának a semmibevételével kezdte.

Kóbor József belépése a városvezetők közé azért is meglepő, mert eddigi külön utasságára volt világos magyarázat, mivel a zöldpárti politikus nem tartotta nézeteivel összeegyeztethetőnek azt, hogy a város polgármestere 2008 és 2015 között a Pannon Hőerőmű vezérigazgatójaként dolgozott – hangsúlyozza a Bama.hu cikke.

A sajtótájékoztatón az LMP-s politikus azt válaszolta, hogy korábbi szavai a választási szituációra vonatkoztak, a városvezető szakmai előéletével kapcsolatban pedig megjegyezte: nem kell mindenben egyetérteniük ahhoz, hogy a fő célok eléréséért együtt dolgozzanak.

 

– Korábban Keresztes nevezte „erdőégetőnek”, most párttársa mégis „zöldbiztosa” lesz Péterffy Attilának. Egyértelmű, hogy Keresztes László Lóránt még az elveit is feladja azért, hogy felkerülhessen Gyurcsány Ferenc porondjára 

– olvasható a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség pécsi képviselőcsoportja által kiadott közleményben.

 

Hozzátették: „Az LMP azzal, hogy most bebújt a szocialista sátorba, elárulta a saját elveit és becsapta korábbi szavazóit! Keresztes László Lóránt pedig a politikai túlélése érdekében felállt a saját maga által hiteltelennek nevezett baloldal politikusok mellé, Gyurcsány Ferenc porondjára.”

A kormánypárt pécsi frakciója emlékeztet, hogy a 2019-es önkormányzati választás kampányában Kóbor József még úgy fogalmazott a jelenlegi polgármesterről, hogy „Péterffy Attila se nem pécsi, se nem zöld jelölt”.

 

Érdekesség, hogy a Keresztes 2018-ban még úgy fogalmazott: az MSZP és a DK „nem segíti egy hiteles ellenzéki alternatíva kidolgozását”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.