Erőszakos migránsok dobálták meg kövekkel a magyar rendőröket

Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarország területére több illegális migráns.

Forrás: police.hu2021. 08. 28. 8:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hercegszántónál egy 17 főből álló csoport illegálisan akart átjutni Magyarország területére augusztus 27-én este, a Készenléti Rendőrség járőreit meglátva azonban elszaladtak. Újabb hat illegális migráns azonban a kerítéshez érkező rendőröket kövekkel dobálta meg. 

A további támadás elhárítására a járőrök gázspray-t használtak, mire a csoport tagjai Szerbia felé elfutottak. Személyi sérülés nem történt.

A helyszínen mindent megtesznek a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében, felkészülten, elegendő élő erővel és technikával őrzik a határt.

Bács-Kiskun megyében is megpróbáltak bejutni

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások augusztus 28-án éjjel 16 külföldit tartóztattak fel Katymár közigazgatási területén.

 A határsértők afgán állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Újabb határsértőket fogtak el a rendőrök

A külföldieket visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. augusztus 28-án 14 óra 25 perckor 10 külföldit tartóztattak fel Bácsbokod közigazgatási területén. A határsértők szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az eredeti cikkeket ITT és IDE kattintva érheti el. 

Borítókép: police.hu

 


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.