Eucharisztikus emlékkeresztet avattak a Szinva-forrás mellett

A Miniszterelnökség és az Agrárminisztérium 21 erdei kereszt felállításával járul hozzá az eucharisztikus világkongresszus célkitűzéseinek megvalósításához.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 08. 24. 21:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden állami erdőgazdaság területén egy, összesen huszonegy erdei kereszt felállításával járul hozzá az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus célkitűzéseinek megvalósításához az Agrárminisztérium (AM) és a Miniszterelnökség

 – tájékoztatott Szinay Attila a Lillafüred fölötti Szinva-forrásnál felállított emlékkereszt avatásán. 

Az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára elmondta: miként az eucharisztia az egyház életének forrását jelenti, a Szinva-forrás a miskolci embereknek az élethez fontos vizet adja. Innen ered a Szinva-patak, amely végigfolyik Lillafüreden, és belőle lesz a híres vízesés is. Ezért 

nem kerülhetett volna megfelelőbb helyre ez a négy méter magas, tölgyfából készült kereszt, rajta az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus mottójával: Minden forrásom belőled fakad

– hangsúlyozta a politikus, megjegyezve: a feszület szimbolizálja az életünket, emlékeztet keresztény gyökereinkre, magyarságunkra és összetartozásunkra.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a keresztet állító Északerdő Zrt. több mint százezer hektár állami tulajdonú erdőterületet kezel Borsod-Abaúj-Zemplénben, a Bükk, a Zempléni-hegység és az Aggteleki-karsztvidék jelentős része az illetékességi területéhez tartozik. Szinay Attila jelezte:

Magyarországon az erdőgazdaságok számos történelmi, vallási emlékhelyet gondoznak és tartanak fenn, ezek sorában pedig mostantól kiemelkedő helyet foglal el ez az emlékkereszt is, amely reményei szerint zarándokhellyé válhat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.