Horváth Csaba perrel fenyegeti Hadházy Ákost

Zugló polgármestere azt követeli, hogy Hadházy haladéktalanul kérjen bocsánatot az önkormányzattól és a zuglói lakosoktól.

Forrás: Facebook2021. 08. 17. 18:41
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő lopott felvétellel akarta igazolni az állítását. MTI Fotó: Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ön olyan csúsztatásokat, hazugságokat fogalmazott meg a zuglói ingatlaneladásokkal kapcsolatban, amelyekkel nemcsak a zuglóiakat, hanem az ellenzéki összefogás szimpatizánsait is megtévesztette” 

– jelentette ki a Hadházy Ákosnak címzett nyílt levelében Zugló polgármestere, megjegyezve: mindezt azért, mert nem vette a fáradságot, hogy utánanézzen a valóságnak, vagy kifejezetten az volt a célja, hogy Zugló önkormányzatát rossz színben tüntesse fel.

 

Horváth Csaba emlékeztetett: a független országgyűlési képviselő azt állította, hogy a helyi önkormányzat „stikában, a nyilvánosságot kerülve” hirdette meg eladásra az Egressy út 102–104., 106., valamint az Angol utca 28. címen található ingatlanokat. A valóság ezzel szemben az – folytatta –, hogy 

a pályázat nyílt volt, annyian pályázhattak, ahányan akartak.

– Az ingatlan eladásáról először még 2013-ban, Papcsák Ferenc, fideszes polgármester idején döntöttek. A szóban forgó ingatlan értékesítéséről később többszörös testületi döntés született. Csak 2019-ben hat alkalommal is kiírtak nyilvános pályázati felhívást az ingatlanra. A fenti pályázatokra azonban nem érkezett érvényes ajánlat, de érdeklődő sem nagyon volt, vélhetően a túl magas ár miatt. Ezért amikor 2021. február 25-én ismét döntött a testület a telek eladásáról, a törvényi előírásoknak megfelelően két független értékbecslővel, újabb értékbecslést készíttetett az önkormányzat. Ezek közül végül a magasabb áron, 709 millió forintért lett legutóbb meghirdetve az ingatlan. Ez ugyan alacsonyabb összeg, mint a korábbi becslés, de ha valami többszöri meghirdetés után nem kel el egy bizonyos áron, és még érdeklődők sincsenek, akkor tudomásul kell azt venni, hogy az ár jócskán a tényleges piaci ár felett van és csökkenteni kell azt – magyarázta a polgármester, hozzátéve, hogy ugyanazok a fő építési paraméterek vannak érvényben, mint korábban.

 

A szocialista politikus szerint nem maradhat következmények nélkül, hogy Hadházy valótlan állításokkal igyekezett megtéveszteni a zuglóiakat és lejáratni Zugló önkormányzatát, ezért felszólította, hogy

 

haladéktalanul kérjen bocsánatot az önkormányzattól és minden zuglói lakostól, és adjon ki erről egy közleményt.

 – Amennyiben ez 2021. augusztus 18-án 12.00-ig nem történik meg, Zugló önkormányzata jó hírnevének megőrzése érdekében kénytelen leszek feljelentést tenni – húzta alá.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.