Kádár János-tervvel akarja megnyerni a baloldaliakat Szanyi Tibor

Az ISZOMM párt miniszterelnök-jelöltje szerint a szivárványkoalíció tagjai bitorolják a baloldali szavazókat.

Forrás: MTI2021. 08. 24. 14:56
Szanyi Tibor
A volt EP-képviselő eltéveszthette az ütemet Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy budapesti sajtótájékoztatón Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) párt miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, hogy a balliberális összefogáson belül azért gyakoriak a viták, mert a pártok nincsenek azonos platformon. – Ezzel szemben az ISZOMM pont arra büszke, hogy egy nagyon világos baloldali elkötelezettségű programmal rendelkezik – tette hozzá Szanyi, aki ezzel megkérdőjelezte a szivárványkoalíció pártjainak ideológiai elkötelezettségét.

Azok a pártok, amelyeknél baloldali szavazók vannak, ők bitorolják a mi szavazatainkat

– hangsúlyozta Szanyi.

Az egykori MSZP-s politikus arról is szólt, hogy az ISZOMM szeptember 11-én Budapesten megrendezi a munkás büszkeség napját, ahol 

ismertetik a párt Kádár János-tervét. 

Ezzel a programmal kívánnak szembeszállni a szivárványkoalíció pártjaival a baloldali szavazatokért.

Az eseményen bemutatták Szöllősi Istvánnét, az ISZOMM Budapest 3. számú választókerületi jelöltjét és Dorogi Gyulát, a párt szigetszentmiklósi országgyűlési képviselő-jelöltjét is. Szöllősi Istvánné felszólította a „magukat ellenzékinek tartó” pártokat, hogy nyilvánosan szakítsanak meg minden kapcsolatot a Jobbikkal. 

Pillanatnyi előnyökért nem kötünk alkut és szövetséget a nácikkal

– fogalmazott. Emellett Dorogi Gyula kiemelte: számára vérlázító, hogy az ellenzéki összefogás pártjai baloldalinak nevezik magukat, mert egy olyan koalíció, ami „a nácikat” a sorai között tudja, nem lehet baloldali.

Nem ez az első alkalom, hogy az ISZOMM politikusai hadat üzennek a többi baloldali pártnak, és azzal vádolják őket, hogy valójában nem baloldaliak. Még májusban Huszti Andrea, a párt elnöke utalt arra, hogy szerinte a baloldali előválasztás nagyon kevés embert mozgat meg. 

A politikus azt is elmondta, hogy a szivárványkoalíció nem baloldali, hanem liberális és jobboldali pártokból áll. Elmondása szerint az előválasztás nem a programok versenye, másrészről kevés embert, a választópolgárok két-három százalékát mozgatja csak meg.

– Liberális és jobboldali emberek versenyeznek, baloldal nincs, a baloldal mi vagyunk – tette hozzá Huszti Andrea, aki a szivárványkoalíciót SZDSZ 2.0-nak nevezte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.