Követhetetlen baloldali helyezkedés a salgótarjáni körzetben

A szocialisták meglepő módon a gyurcsányista és a momentumos jelölt mögé is felsorakoztak Kelet-Nógrádban.

2021. 08. 01. 15:59
KUNHALMI Ágnes
Komoly zavar keletkezett a szocialistáknál Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly helyezkedés folyik a balliberális pártok között Salgótarjánban, ahol két jelölt körül csoportosulnak a baloldali pártok. Az egyik előválasztási induló Horváth Ferenc (Momentum), míg a másik Godó Beatrix (Demokratikus Koalíció). Jelen állás szerint előbbit a saját pártja mellett az MSZP és a Párbeszéd is támogatja, míg a DK-s Godó mögött központilag a Jobbik sorakozott fel.

Bonyolítja a helyzetet, hogy Huszár Máté salgótarjáni alpolgármester, a szocialisták Nógrád megyei elnöke és Molnár Károly MSZP-s városi elnök még július közepén közzétett egy Facebook-bejegyzést, amely szerint az MSZP helyi szervezete egyhangú döntést hozott, és Godó Beatrixot támogatja az előválasztáson.

Ezt a DK-s jelölt maga is kiposztolta, de később ezt a bejegyzést Godó törölte. Huszár és Molnár posztja viszont kint maradt.

Komoly zavar keletkezett a szocialistáknál
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az erővonalak alakulása más szempontból is érdekes, hiszen Fekete-Győr András Momentum-elnök még május végén elutazott a salgótarjáni körzetbe, és minden bizonnyal az előválasztásról egyeztetett az MSZP és a Jobbik helyi képviselőivel, de a DK semmilyen szinten nem képviseltette magát a találkozón. Nem sokkal később Gyurcsány Ferenc DK-elnök is elutazott Salgótarjánba, de az ő rendezvényére a többi párt nem ment el.

Ekkor arra lehetett következtetni, hogy Godó Beatrix magára marad, ám váratlan fordulat történt, mert rövidesen Jakab Péter Jobbik-elnök tudatta: kiállnak a DK-s jelölt mellett, és Godót támogatják az előválasztáson.

Majd ezek után következett az, hogy az MSZP központilag Horváth mögé állt – a momentumos politikus tett közzé egy Kunhalmi Ágnessel, az MSZP társelnökével készült közös fotót –, míg a helyi szocialisták a DK-s jelölt mellett sorakoztak fel. Közben az is kiderült, hogy Horváth nincs jó véleménnyel a DK-s riválisáról, a közelmúltban Godót szapulta. A salgótarjániak arra kíváncsiak, milyen fordulatokat tartogat még Kelet-Nógrádban a baloldali előválasztás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.