Lánczi Tamás: Nyugaton véleménydiktatúra van

Hangot adunk a tehetségnek címmel mutatja be tehetséggondozó programjait és közösségi életét, valamint rendez közéleti beszélgetéseket és könnyűzenei koncerteket a Mathias Corvinus Collegium (MCC) augusztus 5. és 7. között Esztergomban. Tegnap erősen nyitott a rendezvény: az LMBTQ-mozgalom által életre hívott kérdések kerültek terítékre.

Hertelendy Gábor
2021. 08. 05. 17:30
null
20210805 esztergom mindszenty szinpad mcc fesztival dombos tamas lanczi tamas havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MCC Feszt tegnapi első, hivatalos megnyitó előtti vitája a gender és a gyermekvédelem kérdését feszegette, méghozzá Lánczi Tamás politológus és Dombos Tamás, a Háttér Társaság szóvivőjének közreműködésével. A beszélgetés moderátora Heltai Péter, az MCC stratégiai kommunikációs vezetője volt, aki vendégeitől első körben azt kérdezte: egyetértenek-e azzal, hogy az anya nő, az apa férfi?

A megnyitó előtt tartott vita. 
Fotó: Havran Zoltán

Dombos Tamás szerint az üzenet pusztán politikai kampányfogás. – Szándékos összemosás történik, új ellenségképet talált a kormány az LMBTQ-ban – jelentette ki, és hozzátette, a téma elővétele „csak elterelés a válságkezelésről, célja, hogy tematizálják a közbeszédet”.

Lánczi Tamás más véleményen volt

 

– Jó harminc éve lobbiszervezetek törekednek a fennálló törvények megváltoztatására. A kihívás Nyugatról érkezik, és már két-három éve fel kellett volna lépni ellene

 

– mondta a politológus, hozzátéve: nem a kormány, hanem a lobbiszervezetek törekvései miatt kerültek ezek a kérdések terítékre.

S hogy létezik-e LMBTQ-lobbi? Dombos Tamás egyszerűen elintézte a kérdést: – Léteznek bejegyzett civil szervezetek, amelyek bizonyos jogokat szeretnének elérni, ezeket lobbinak is nevezhetjük, de összeesküvések nincsenek – fogalmazott.

Lánczi Tamás azzal reagált, hogy ezeknek a szervezeteknek vannak hatalmi törekvéseik.

Lánczi Tamás
Fotó: Havran Zoltán

– A nyugati világban sok esetben a heteroszexuális többségnek kell hátrálnia, például a közösségi oldalon homofóbnak nevezett véleményeket, sőt akár egy közszereplő nyilvános megjelenését is törlik – közölte a konzervatív gondolkodó, jelezve:

 

Nyugaton jelenleg szabadságjogokat semmibe vevő véleménydiktatúra tombol, miközben Afrikában vagy az arab világban nem vesz részt a lobbi a homoszexuális jogok érvényesítésében, pedig ott indokolt lenne.

 

– A homoszexuális jogi közvetítéseket ugyanis a transznacionális cégek végzik, amelyek az arab világban valahogy nem hirdetik a szivárványt – tette hozzá Lánczi.

Ezután a gyermekvédelem került terítékre.

 

Dombos Tamás visszalépésnek nevezte „az örökbefogadás korlátozását”.

 

– Ma Magyarországon nem szakértők, hanem Novák Katalin dönti el személyesen, ki fogadhat örökbe és ki nem – vélekedett a szóvivő. A vitán szóba került a gyermekvédelmi törvény is, amelynek értelmezésén össze is különbözött egymással a két fél. Dombos Tamás szerint „jogkorlátozó, a homoszexuális tartalmak teljes cenzúrázását előíró intézkedésről” beszélünk, míg Lánczi Tamás jelezte, a törvény a szülők kizárólagos jogát írja elő gyermeke nevelésében. – A felnőttek szexuális praktikájába nem kell a gyerekeket beavatnunk, pláne nem óvodásokat vagy kisiskolásokat – közölte a politológus, aki arra is rámutatott:

 

valójában nem felvilágosítás, hanem indoktrinálás folyik.

 

Az utolsó kérdés a tizennyolc éven aluliak nemátalakító kezeléseire vonatkozott. Lánczi Tamás ezt kifejezetten bűnnek tartja, Dombos Tamás szerint viszont „összemosás zajlik a hormonkezelésekkel”. – A kérdés az, hogy egy ember eldöntheti-e, hogy melyik nemben érzi komfortosabban magát, és ezt a jog is biztosítja-e, erre 2020 májusáig volt lehetőség – hangoztatta a szóvivő, majd azt állította: „a tizennyolc év alattiak esetében a visszafordítható hormonterápiákat alkalmazzák, nem a visszafordíthatatlan műtéteket”, de az LMBTQ-védő aktivista ebben sem látott semmi problémát. Lánczi Tamás ehhez csak annyit fűzött hozzá: azért baj a visszafordíthatatlanság, mert sokan meggondolják magukat, de nem tudják megváltoztatni korábbi hibás döntésüket.

 

– Emiatt hatalmas az öngyilkosságok aránya a transzneműek körében

 

– tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.