Már harmadfokú riasztásokat is kiadtak a heves zivatarveszély miatt

Zivatarveszély miatt több megye járásaira már a legmagasabb, harmadfokú riasztásokat is kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap kora délután.

Forrás: MTI2021. 08. 01. 13:28
null
A kép illusztráció Forrás: pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint jelenleg Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyében vannak érvényben harmadfokú riasztások.

Ezeken a területeken a következő órákban intenzív esőzéssel, akár 100 kilométer/óra körüli széllökésekkel, nagyobb méretű jégdarabokkal kísért zivatarok várhatók.

Az ország többi területén másodfokú figyelmeztetés van érvényben a zivatarok miatt. Emellett több megyében a zivataroktól független viharos szél és felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták:

a késő esti órákban a zivatarok nagy része várhatóan elhagyja az országot, megnyugszik a légkör. Az éjszaka második felében néhány zivatar északkeleten és délnyugaton lehet.

A kép illusztráció
Fotó: Pixabay

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese az MTI-nek elmondta: országszerte már több mint 200 riasztásuk volt a tűzoltóknak jellemzően a kidőlt fák, leszakadt ágak miatt.

A legtöbbször Baranya megyében kérték a tűzoltók segítségét, de sok alkalommal fordultak hozzájuk Tolna, Somogy és Bács-Kiskun megyében is.

Már Csongrád-Csanád megyében is több mint 50 bejelentést kaptak rövid idő alatt. A bejelentések folyamatosan érkeznek, a megye tűzoltói dolgoznak a károk felszámolásán – tette hozzá.

Az OKF szóvivő-helyettese ismételten azt kérte,

mindenki figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, a nagyobb tavaknál lévők a viharjelzéseket is.

Fotó: OMSZ

Borítókép: Pixabay

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.