Nemzetközi szinten is elismerik a magyar kormány patriótapolitikáját

Az ország előtt álló kihívásokra a nemzeti érdekek érvényesítésén alapuló kormányzati válaszok születtek az elmúlt tizenegy évben. Ezeknek a megoldásoknak a hatékonyságáról és működőképességéről a nemzetközi média egyes képviselői is elismerően szólnak – olvasható a Századvég legfrissebb elemzésében.

Forrás: Századvég2021. 08. 16. 13:58
null
Budapest, 2020. július 1. Az Országház épülete, valamint a Szent Korona kõbõl készült másolata a Margit hídon 2020. július 1-jén. MTI/Cseke Csilla Fotó: Cseke Csilla
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A polgári kormány 2010-es megalakulása óta következetesen képviseli azokat az értékeket, amelyek a családtámogatási rendszer, illetve a közbiztonság és a határvédelem megerősítését, az adócsökkentést, a patrióta gazdaságpolitikát, a politikai korrektség helyett megvalósuló egyenes beszédet, a médiaviszonyok kiegyensúlyozottságát, továbbá a hagyományok tiszteletét szolgálják – olvasható a Századvég honlapján. Az elemzés kitér arra, hogy

 

„a második polgári kormány 2010-es hivatalba lépését követően szakított azzal a bukott szocialista-liberális politikával, amely eladósítás és magas adóztatás révén csődközeli helyzetbe sodorta az országot, illetve a magyar emberek és vállalkozások jó részét.” 

Az írás megemlíti, hogy Magyarország ma egyedülálló családtámogatási rendszert alkalmaz, ami adóalap-kedvezményen, ház- és gépjárművásárlási, illetve felújítási támogatáson keresztül is kiemelten támogatja a gyermeket vállaló szülőket. Emellett az egykulcsos személyijövedelemadó-rendszer ösztönzi a munkavállalást, és az igazságosság elve mentén biztosítja az alacsony mértékű adókulcsot.

 

Arra is kitérnek, hogy hazánk nagyot lépett a kiegyensúlyozott médiaviszonyok irányába is, ami segíti az élénk közéleti vitákat és a sokszínű sajtó biztosítja, hogy a közbeszéd ne váljon a valós társadalmi kihívásokat torzító balliberális, globalista politikai korrektség áldozatául, hanem egyenes és nyílt kommunikációval érje el a nyugati fősodortól eltérő vélemények ütköztetését a nyilvánosságban.

Ismertették, hogy a kormány kiemelt hangsúlyt fektet a hagyományok tiszteletére, a nemzeti öntudat erősítésére és a magyar nemzet lelki értelemben vett felemelkedésére is, ami az életminőség javulásán túl többek között abban mutatkozik meg, hogy a nemzeti identitását büszkén vállaló társadalom hatékonyabb érdekérvényesítésre képes a nemzetközi politikában. Mindemellett a 2015-ös migrációs hullám során Magyarország bebizonyította, hogy a jogi és fizikai határzár segítségével képes megvédeni a határait. 

 

„Magyarország számára azonban kiemelten fontos, hogy patriótapolitikáját folytathassa, máskülönben a Gyurcsány-szövetség hatalomra lépésével visszatérne a 2010 előtti bukott szocialista politika időszaka, és a globalista elit korlátlan kiszolgálásával megrekedne a nemzeti érdekérvényesítés, ezáltal az ország felemelkedése”

– rögzítették. Továbbá emlékeztetnek, hogy a globalista irányzatok politikai érvényesülését jól példázza, amikor Joe Biden, az Egyesült Államok új elnöke a beiktatását követően egyik első döntéseként engedélyezte a kiskorúakon elvégzett nemváltó műtétek végrehajtását, amelyeket korábban Donald Trump megtiltott. 

„A Nyugatról Magyarországra importált társadalmi nemek ideológiája, a 18 év alattiakat érintő nemváltoztató beavatkozások, illetve a kisgyermekeket célzó szexuális propaganda azonban nem találkozik a magyar választók többségének értékrendjével, elvárásaival”

– húzza alá a Századvég elemzése. 

 

Végezetül megállapították, hogy a polgári kormány által megvalósított – a nemzeti érdekek következetes érvényesítésére fókuszáló – politikai megközelítés hatékony gazdasági növekedést, növekvő házasságkötési és gyermekvállalási kedvet, valamint közel teljes foglalkoztatottságot eredményezett Magyarországon a járvány előtti időszakban.

„Ezen intézkedések elősegítik azt a folyamatot, amellyel hazánk gyors ütemben visszaállhat a járvány előtti növekedési pályára”

 – mutatott rá az írás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.