időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo
Az elmúlt évtizedben 185 százalékkal nőttek a kultúrára fordított költségvetési források

Rétvári Bence: Közös kincsünk a nemzeti kultúránk

Forrás: MTI
2021.08.16. 20:03 2021.08.16. 20:46
Rétvári Bence: Közös kincsünk a nemzeti kultúránk

– 1100 év magyar történelme van a Kárpát-medencében. Ez alatt számtalan népcsoport felbukkant és eltűnt itt, nekünk mégis megvan a saját történelmünk, mítoszaink, legendáink, irodalmi alkotásaink, amelyekre büszkék lehetünk

 – fogalmazott Rétvári Bence a Rákóczi Szövetség külhoni régióból érkező középiskolás fiatalok számára rendezett színjátszó táborának záróeseményén hétfőn, Székesfehérváron.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hozzátette: az elmúlt évtizedben 185 százalékkal nőttek a kultúrára fordított költségvetési források Magyarországon.

– Ha egy nemzet nem őrzi, erősíti, éli meg kultúráját, akkor nehéz helyzetbe kerül, mert más országok ráerőltethetik sajátjukat, gazdasági befolyásra is használva azt 

– hívta fel a figyelmet a kormánypárti politikus.

 

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere kiemelte: a fiatalok a leghitelesebb helyen idézhették meg a magyar történelmet, hiszen a városban koronázták az ország királyait ötszáz éven át. Emellett a városvezető reményét fejezte ki, hogy folytatódik az együttműködés a Rákóczi Szövetség, a Vörösmarty Színház és az önkormányzat között.

 

A Rákóczi Szövetség korábbi tájékoztatása szerint a székesfehérvári színjátszótáborba középiskolás fiatalok valamennyi külhoni régióból érkeztek, akik betekinthettek a kulisszák mögé, és részeseivé váltak a színházi próbáknak, majd egy közönség előtti bemutatóval zárták a tábort.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.