Rusvai Miklós: Ősszel már nem lesz annyi súlyos beteg

Fontos lenne addig felvenni a védőoltást, ameddig még nem gyorsult be a járvány negyedik hulláma - hangsúlyozta Rusvai Miklós.

Forrás: MTI2021. 08. 08. 10:45
null
Budapest, 2020. prilis 27. Vdmaszkot visel utasok a Szll Klmn tri metrllloms mozglpcsjn 2020. prilis 27-n. Ettl a naptl csak sllal, kendvel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszllni a fvrosi tmegkzlekeds jrataira, s gy lehet csak boltba menni s taxival utazni a koronavrus-jrvny terjedsnek megakadlyozsa rdekben. Az intzkeds nem vonatkozik a 6 ven aluli utasokra. A rendelkezs betartsnak elsegtse rdekben a Budapesti Kzlekedsi Kzpont (BKK) s a Fpolgrmesteri Hivatal tbb csompontban moshat s vasalhat textilmaszkot oszt az utazknak. MTI/Szigetvry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos lenne, hogy minél többen beoltassák be magukat most, ameddig még nem gyorsult be a koronavírus-járvány negyedik hulláma - hangsúlyozta Rusvai Miklós az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. 

 

A virológus szerint a következő tíz napban nem valószínű még, hogy begyorsul a járvány, ugyanis a száraz, meleg időt, mint általában a légzőszervi vírusok, a koronavírus sem kedveli.

Ugyanakkor – hívta fel a figyelmet – a külföldről hazatérők által behozott vírusok, a tömegrendezvények és az iskolakezdés miatt szeptembertől ismét emelkedés várható a fertőzöttségi adatokban, de reményei szerint 

 

az oltásoknak köszönhetően idén ősszel már nem lesz annyi súlyos beteg, mint tavaly vagy tavasszal.

Véleménye szerint sokféle oka lehet annak, hogy a veszélyeztetettek közt is vannak olyanok, akik még nem oltatták be magukat. Egyeseknek egészségi állapotuk miatt nem adható be a vakcina, mások információhiányból vagy fals információkból adódóan nem vették fel a védőoltást, de vannak olyanok is, akik nem tudtak regisztrálni.  

 

Rusvai Miklós továbbá megerősítette, hogy 

az oltás után az ellenanyagszint körülbelül két-három hét alatt éri el a csúcsát, majd lassan csökkenni kezd.

 A védettség mértékét azonban a genetika és az életkor is befolyásolhatja, a korral arányosan ugyanis az immunrendszer teljesítőképessége is csökken – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.