időjárás 19°C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!

Munkatársunktól
2021.08.31. 05:50 2021.08.31. 10:16
Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!

Petíciót indít a Fidesz szerdától, a nagyobbik kormánypárt arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a Gyurcsány Ferenc által teljesen uralt baloldalon ugyanazok vannak, mint akik 2002 és 2010 között tönkretették az országot. A kezdeményezést Kocsis Máté jelentette be tegnap a Kossuth rádió reggeli műsorában. A Fidesz frakcióvezetője beszélt a főváros lezülléséről, a brüsszeli vitákról is.

Szeptember elsejétől petíciót indít a Fidesz Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! címmel, ezzel arra kívánják emlékeztetni az embereket, hogy akik hatalomra akarnak kerülni, ugyanazok, mint akik 2002 és 2010 között tönkretették az országot

– közölte a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. 

Kocsis Máté azt mondta: 2002 és 2010 között, amikor a baloldal kormányzott – a legtöbb ideig Gyurcsány Ferenc vezetésével –, elvettek egy havi nyugdíjat, elvettek egyhavi bért a közigazgatásban dolgozóktól és a tanároktól, megszüntették az otthonteremtési programot, devizahitelek felvételére kényszerítették a magyar családokat, megszüntették a családi adókedvezményt, kórházakat zártak be, hatszázmilliárd forintot vontak el az egészségügyből, 16 ezer aktív kórházi ágyat számoltak fel, hatezer egészségügyi dolgozót elbocsátottak, háromszorosára emelték a gáz és kétszeresére az áram árát, valamint 16 százalékról 19-re emelték a társasági adót.

– Az elmúlt években a baloldalon a teljes kontrollt Gyurcsány Ferenc szerezte meg, ezért mindegy, hogy Jakab Péter, Karácsony Gergely vagy Dobrev Klára indul miniszterelnök-jelöltként, Gyurcsány Ferenccel állunk szemben

 – jelentette ki a kormánypárti politikus. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc „szereplők mögé bújva újra hatalomra akar kerülni”, ezért a Fidesz azokat, akik nem akarják, hogy „újra hazudjanak reggel, éjjel meg este, akik nem akarják, hogy Gyurcsány újra lovasrohamot vezényeljen a saját honfitársai ellen vagy szemeket lövessenek ki, akik nem akarják, hogy fizetőssé tegyék az egészségügyet”, arra biztatja, hogy támogassák a petíciót. – Nem hagyhatjuk, nem fogjuk engedni, hogy ugyanazok az emberek, akik 2002–2010-ben tönkretették az országot, hatalomra kerüljenek – emelte ki.

A frakcióvezető szerint Karácsony Gergely főpolgármester fővárosi teljesítménye értékelhetetlen. – Budapest romokban van, mindenhol kosz, szemét és dugó van, és eszkalálódott a hajléktalanhelyzet is – fogalmazott, hozzáfűzve: 

számos fővárosi döntés Gyurcsány Ferencéknél születik meg, mivel a Városháza is tele van az ő embereivel.

Kocsis Máté arra számít, hogy az uniós viták folyamatosan lesznek, és elítélő nyilatkozatokat tesz majd az európai fősodor, mert a brüsszeli elit a baloldalt szeretné hatalomra segíteni.

– Magyarország és a brüsszeli vezetők között vita van például a migrációs kérdések miatt, és a gyermekvédelem területén is összeakadtunk – mondta a frakcióvezető, aki szerint meglepő uniós álláspontok voltak ezzel kapcsolatban. Hozzátette: 

Azt hittem, a gyermekvédelem közös európai érték, de kiderült, hogy ezt már beelőzte az LMBTQ-propaganda feltétel nélküli támogatása.

A frakcióvezető közölte: a migrációs kérdésekben Magyarország továbbra sem hajlandó elfogadni a kvótajavaslatokat, amelyek az afganisztáni helyzet miatt újra felerősödtek.

A főpolgármester rosszul olvasta 

A petíció bejelentésére azonnal reagált Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon, egyben felrótta a nagyobbik kormánypártnak, hogy az „ellenzékellenes”. A baloldal közös miniszterelnök-jelöltségéért kampányoló politikusnak – aki a nevét sem volt képes hibátlanul leírni – most az olvasással gyűlt meg a baja. A főpolgármester ugyanis azt írta a petíció kapcsán: „Stop, Karácsony, ha jól olvasom.” Az egyszerre diszgráfiás és – bevallottan – diszlexiás tüneteket mutató baloldali politikust Hollik István tette helyre, a Fidesz kommunikációs igazgatója javította ki: „A petíció címe Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! Van különbség!”