Ünnepi díszbe öltözik az ország

Szent István napja alkalmából számos ikonikus épület kap ünnepi díszkivilágítást Magyarországon.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 08. 20. 19:26
null
Budapest, 2021. június 4. Nemzeti színû díszkivilágításban a Halászbástya a nemzeti összetartozás napján 2021. június 4-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ)  közleménye szerint Magyarország nyolc városának tizenöt középülete ünnepi fényekbe öltözik és nemzeti trikolór megvilágításban pompázik majd, ezzel is tisztelegve államalapító királyunk és hazánk több mint ezeréves fennállása előtt.
 

Díszkivilágítást kap többek között Budapesten a Művészetek Palotája, a Puskás Aréna, a Groupama Aréna, a Duna Aréna és a Millenáris Széllkapu. 

Debrecenben a Nagyerdei Víztorony és a Stadion. A Balatonnál Keszthelyen a Festetics-kastély borul piros-fehér-zöld öltözetbe, Balatonbogláron a Gömbkilátó emlékeztet este az ünnepre. Sopronban a tűztorony, Győrben a Richter Terem, a Jedlik híd és az Audi Aréna, Szombathelyen az Arena Savaria, Székesfehérváron pedig a Mol Aréna kap díszkivilágítást. 
 
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.